• Keeperstrainer Pascal Jansen verlengt zijn contract

22 apr 2021
  • Pascal Jansen, bij velen beter bekend als Jimmy, heeft zijn contract verlengd en zal ook volgend jaar keeperstrainer zijn van de jeugd, vrouwen- en herenselectie.

,,Dit is op dit moment wat ik wil. We waren het dan ook snel eens over de verlenging van mijn contract”, vertelt Pascal. ,,Misschien dat ik over een tijdje een keer ergens anders wil kijken, maar nu nog niet.”

Zowel bij de jeugd als de senioren is Pascal actief en uit beide groepen haalt hij veel plezier. ,,Vroeger dacht ik dat ik het leuk vond om jonge keepertjes training te geven. Jeugdspelers gaan met sprongen vooruit, dat is mooi om te zien. Ik probeer de keepers wat te leren en probeer ze zo beter te maken. De laatste paar jaren ben ik ook meer gaan genieten van het trainen met senioren. De keepers van de selecties kun je minder leren, het gaat meer om de details, maar die kunnen wat harder trainen en ze zijn zo fanatiek, ze willen altijd trainen, dat is mooi om te zien. Je moet er vooral voor zorgen dat ze dat houden, die beleving moet blijven zodat ze iedere week het beste uit zichzelf naar boven halen.”

Tegenwoordig verdedigt Pascal het doel van Bavel 3, nadat hij jarenlang zondagmiddag om 14.30 het doel van Bavel 1 stond te verdedigen. ,,Zelf voetballen blijft nog altijd het leukste, zo lang dat gaat blijf ik dat graag doen en op dit moment kan ik dat goed combineren met het geven van keeperstraining. Daarom is dit nog niet het moment om naar een andere club te gaan. Als ik hogerop wil kijken moet ik ook op zondag altijd aanwezig zijn.”

Bovendien zit Pascal zo goed op zijn plek bij Bavel dat hij evengoed de rest van zijn trainersleven bij de club kan blijven. ,,De club denk altijd mee, de materialen zijn aanwezig en de randzaken geregeld. Zo kan ik altijd goede trainingen geven. Ik ben hier helemaal tevreden.”