• JO9-1 wint NAC Talententoernooi

23 dec 2019
  • Zaterdag 21 december vond het NAC Breda Schipper Accountants Indoor Talententoernooi plaats in het Dongemond Soccer Center in Geertruidenberg. Een druk bezet toernooi waar tien elftalletjes uit de omgeving aan mee deden. Naast onze eigen JO9-1 deden ook de hoogste JO9-teams van BSV Boeimeer, UVV’40, WSC, Dongen, JEKA, Gilze, TSC, SC ’t Zand en Madese Boys mee. Allemaal strijdend voor de titel, de beker, een Avondje NAC en uiteraard de (sportieve) eer. Met alle aanwezige fanatieke vaders had v.v. Bavel wel twee elftallen op kunnen stellen.

• In twee poules van vijf teams werd er om 09.30 uur aangevangen met de wedstrijden. v.v. Bavel JO9-1 stond in poule B met Gilze, Madese Boys, SC ’t Zand en TSC. Twee onbekende ploegen (Gilze en Madese Boys) en twee bekende teams vanuit zowel de competitie als de beker. Hier en daar viel nog wat goed te maken…..

Er werd gespeeld met een zogenaamd kruissysteem. De nummer één van poule A speelde – na de poulewedstrijden – tegen de nummer twee van poule B en de nummer 3 van poule B speelde tegen de nummer vier van poule A, etc. Let the games begin!!

Vv Bavel begon het toernooi uitstekend met een 6-0 overwinning tegen Madese Boys. Achtereenvolgens werden ook SC ’t Zand (4-3), TSC (4-0) en Gilze (4-2) verslagen, waardoor de jongens met 12 punten uit vier duels ongeslagen eerste werden in poule B. Een enkele wedstrijd werd voor de zogenaamde poorten van de hel weggesleept, andere wedstrijden gingen weer met een groter gemak. Er werd, met een klinkende 4-0 zege, ook revanche gehaald op de verloren bekerwedstrijd tegen TSC. Een geduchte tegenstander.

• Op naar de halve finale waarin de jongens het op moesten nemen tegen WSC JO9-1 uit Waalwijk. Het werd een waar spektakel waarin v.v. Bavel met maar liefst 5-0 aan het langste eind trok. Aanwezige ouders en opa’s werden langzaamaan steeds meer gestrest, terwijl de jongens uiterst relaxt en vol met energie toeleefden naar de finale van het toernooi met, wederom, TSC als tegenstander. Gesterkt door de gewonnen poulewedstrijd traden onze jongens met vertrouwen in de finale aan. Een snel opgelopen 0-1 achterstand werd met goed voetbal omgedraaid naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Niets leek de eindzege in de weg te staan……

Totdat de spelers van TSC het op de heupen kregen. In amper twee minuten tijd werd de 4-1 voorsprong omgedraaid naar een 4-4 gelijke stand. Het eindsignaal klonk en de vraag was hoe weerbaar onze jongens waren. Er werd gespeeld om de zogenaamde ‘golden goal’. Het team dat als eerste zou scoren in de verlenging zou zich mogen kronen tot de winnaar van het NAC Indoor Talententoernooi. Zenuwslopend was het en zenuwslopend bleef het tot dat laatste doelpunt. Het was v.v. Bavel dat uiteindelijk aan het langste eind trok en met 5-4 de finale won. Twee keer winnen van TSC en dus daarmee ook alle wedstrijden winnen gedurende het gehele toernooi. Een knappe prestatie van onze talenten uit de JO9-1. De complimenten, de beker, de eer en een Avondje NAC werden onder luid gejuich in ontvangst genomen door Vince, Sebas, Thijs, Tim en Tuur. Ware kampioenen en wellicht ooit een reddende lichting voor het eerste elftal van NAC Breda…. Op naar ’t Karrewiel voor een welverdiend frietje!