• JO15-2 toont juiste spirit!

3 nov 2018

• VV Bavel J015-2 vs. VV Zundert JO15-1 uitslag 1-4

Vandaag spelen de jongens en meisje van de 15-2 tegen Zundert 15-1, dat derde staat in de competitie. Bavel heeft tot op heden alles dik verloren en 1x gelijk gespeeld. Kwalititief en ook kwantitief (structureel moeten meerdere spelers van andere teams worden geleend) is de huidige indeling in de 3e klasse te hoog gegrepen voor dit team. Er zal in de winterstop worden ingezet op indeling in een lager klasse.

Als het niveau verschil te groot is (of zo wordt ervaren), is dit per definitie slecht voor ontwikkeling, uitdaging voor een team en vaak ook het plezier. Door te focussen op eruit halen wat er in zit en je best doen in plaats van resultaat, is het mogelijk om toch voldoening te halen uit een verlies.

De 15-0 van vorige week in gedachten nemend, geef ik kort voor de wedstrijd aan respect te hebben voor het hele team dat ze er allemaal zijn en doorgaan in de huidige situatie. Hoe lastig ook als je steeds weer achterkomt, je best doen kan altijd. De uitslag interesseert me niet (wat coaches Peter en Peter direct beamen), mits je er maar voor gaat en uithaalt wat erin zit. De 4 invallers Teun, Mees, Lucas en Bob van de 15-1 gaan vandaag helpen.

Elk team verdient aandacht en dan is het mooi om te zien dat er veel publiek is en wie er vandaag van de club allemaal aanwezig zijn. Teammanager Annemiek, coachduo Peter en Peter, trainer Giorgio, coach van de 14-1 Jeroen en de hoofdtrainer van de 14/15 Erwin.

Bavel start met Daan in de goal, Dylano en Frans als backs, Mees en Teun in het centrum. Middenveld met Koen, Lucas en Tjitte en voorin Bob spits en Mink en Noufal op de flanken.

Bavel start met de juiste spirit. In de 4e minuut komt Noufal tot een goede voorzet op Bob die schiet, maar zijn schot wordt gered door de keeper. Teun en Daan lossen aan de andere kant een gevaarlijke situatie rechts achterin vakkundig op. Even later wordt er door Frans goed verdedigd voordat Zundert gevaarlijk kan worden. Zundert komt vaker door en in de 12e minuut stoomt de rechtshalf door a la Dumfries van PSV maar zijn schot gaat gelukkig net voorlangs.

Halverwege de 1e helft dwingt Noufal een corner af na een pass een mooie diepe pass van Lucas. Uit de corner volgt een pass van Lucas : Teun kopt zijn voorzet net naast. In de 25e minuut is er een diepe bal op spits van Zundert: deze scoort 0-1 via de binnenkant van de paal. Een zacht schot van Zundert dat ongevaarlijk lijkt te zijn komt via de paal terug in de handen van keeper Daan.

Het kopje gaat niet hangen na de 0-1 en dat verdient een groot compliment! Vlak voor rust volgt de beloning voor de teamspirit die door iedereen wordt getoond. Een door Bob afgedwongen corner wordt ook door hem genomen en op maat gegeven op Teun die -als gelijke aan Luuk de Jong -keurig ingekopt 1-1!

Bavel gaat door en Mees komt sterk door over rechts en zijn voorzet komt terecht bij Lucas die schiet laag binnen maar… afgekeurd!! Mink stond volgens de lezing van de grensrechter buitenspel en raakte de bal voordat deze bij Lucas kwam.

In de 7e minuut na rust blokt Teun een schot van Zundert. Uit de daar uit volgende corner valt helaas de 1-2. Weer geeft Bavel niet op na deze tegenslag. Halverwege de 2e helft heeft bavel 2 mooie aanvallen. Eerst bereikt Noufal met een vooractie Mink, die een mooie actie heeft en egoïstischer had mogen zijn in deze situatie maar een voorzet verkiest boven een schot. Daarna speelt Bob knap enkele verdedigers uit, zijn geblokte schot komt voor de voeten van de ingeschoven Mees die hard net overschiet.

Zundert neemt halverwege de 2e helft duidelijk het heft in handen en Daan redt eerst nog op een schot links in de hoek. Zundert komt daarna op rechts weer goed door en de voorzet valt achter de verdediging en wordt afgerond 1-3. Vlak voor tijd valt ook nog de 1-4.

Na de wedstrijd is iedereen het er over eens dat het team en de staf Peter en Peter een groot compliment verdienen. Tot halverwege de 2e helft kun je wedijveren met een 15-1 team en de hele wedstrijd is er de juiste instelling.

Conditie is een verbeterpunt voor een aantal binnen het team. “What the mind believes, the body achieves” is een quote die in mij opkomt, als je denkt dat het zwaar wordt en dat je moe bent dan uit zich dat ook fysiek. En maakt je jezelf eigenlijk wijs dat je moe bent en / of niet meer verder kunt, als het lastig wordt.

Geloof in jullie eigen kunnen, jullie kunnen meer dan je denkt!

Joost van Beek