Inschrijven kan nog tot 4-12.
    ook voor jeugd vanaf JO14!
    tot ziens op 5 januari bij de nieuwjaarsbijeenkomst!
  • jo15-1 ONGESLAGEN NAJAARSKAMPIOEN!

1 dec 2018
  • VV BAVEL J015-1 NAJAARSKAMPIOEN IN DE 1E KLASSE!

VV BAVEL JO15-1 heeft op de voorlaatste speeldag een prestatie van formaat geleverd door met 4 punten voorsprong het kampioenschap binnen te halen! Zoals zo vaak in dit soort wedstrijden was het een moeizame wedstrijd waarin de spanning de jongens duidelijk en begrijpelijk parten speelde. In de loop van de afgelopen week werd duidelijk dat er in het nieuwe jaar met een nieuwe competitie wordt gestart en met het verlies van RFC vorige week een overwinning zou volstaan.

Uiteraard is het dan onder de jongens onderwerp van gesprek en is er door coaches Ramon en Erwin op gewezen de voetjes op de grond te houden en normaal te blijven doen. Maar zoals het werkt met de roze olifant, dat het onderwerp van gesprek is maakt zo’n wedstrijd al speciaal en kan dit extra druk met zich meenemen. Het typeert de ontwikkeling van dit team, waarvan 12 jongens al 1,5 jaar samen spelen en een aantal zelfs al veel langer, dat daar waar het niet mooi kan (bijvoorbeeld, JEKA uit en vandaag), nu de beuk erin gegooid wordt om de overwinning over de streep te trekken. Teun was vandaag het voorbeeld van deze onverzettelijkheid en haalde na 70 minuten de spits uit zijn spreekwoordelijke broekzak.

Bavel start vandaag met Juste in de goal, Thijmen, Floris, Teun en Daan achterin. Ziggy,
    Ingmar en Lucas op het middenveld en voorop aanvoerder Gino, Elias en Jens. Erwin heeft een weekendje “prestatieverlof genomen dus de coaching is vandaag in handen van Ramon. “Onderschat de tegenstander niet, en we moeten het toch echt zelf doen vandaag om het kampioenschap veilig te stellen” is zijn belangrijkste boodschap.

De 1-0 valt al snel, met wat geluk valt een corner via een Reeshof been in het vijandelijke net. Het wordt een lastige middag want Reeshof geeft prima tegenstand en creëert ook kansen maar de verdediging staat als een huis. Schoten van afstand worden gered door een geweldig keepende Juste. Voor de rust had Bavel zelf de kans om de voorsprong verder uit te bouwen maar de aanvallers Jens, Gino en Elias hadden het vizier net niet op scherp. Gino was het dichtste bij de 2-0, met een heuse omhaal trof hij de lat.

Na de spreekwoordelijke thee komt Bob voor Thijmen en schuiven Elias en Ziggy 1 linie terug. Het 1e deel van de 2e helft gaat het gelijk op, tot echt uitgespeelde kansen leidt dit niet. Richting het einde is Reeshof meer in de aanval maar is de defensie van Bavel geconcentreerd om in te grijpen voordat het echt gevaarlijk wordt. 15 minuten voor tijd valt Mees in voor de moegestreden Ingmar en komt Jens op snelheid goed door en mikt netjes in de rechterhoek maar de keeper van Reeshof redt uitstekend.

Vlak voor tijd maakt Reeshof het zichzelf lastig door voor een korte opbouw te kiezen die leidt tot gepriegel en Bob is alert om de met de bal de eindstand binnen te schuiven, 2-0!

Ontwikkeling is een subjectief iets en natuurlijk zijn de tegenstanders van ander kaliber dan vorig jaar, kampioen in de 1e klasse word je ook niet zomaar en dat verdient een groot compliment. Het antwoord op de vraag schuift de JO15-1 tussentijds door naar de hoofdklasse is met de kennis van nu ontkennend. Aan de ene kant jammer, want meer weerstand betekent meer leren, aan de andere kant is in de 1e klasse aan de groep de uitdaging te laten zien ook in de voorjaarscompetitie hoge ogen te gooien en een stabiel team te zijn. Maar voordat het zover is sluit de J015-1 volgende week af tegen Oosterhout en is het aan zijn stand en de stand verplicht deze positief af te sluiten.

Jongens Gefeliciteerd, een perfecte teamprestatie en een verdiend kampioenschap als resultaat, en op dus naar een mooie competitie na de winterstop!

Ramon, Erwin, Ingrid en Joost