WEBSHOP

• “Betrokkenheid en het sociale aspect zijn heel belangrijk”

Witlox VCS Accountants & Adviseurs verlengde onlangs het sponsorcontract bij v.v. Bavel. Nadien werd mededirecteur, Frits van Ginneken, geïnterviewd. Hij vertelt in geuren en kleuren over zijn bedrijf en hoe belangrijk het verenigingsleven voor hem is.

Hoe Witlox VCS Accountants & Adviseurs ooit sponsor werd bij v.v. Bavel, kent de nodige voorgeschiedenis. Mededirecteur van het bedrijf, Frits van Ginneken, is namelijk helemaal geen actieve sporter of sportliefhebber. Zelf speelde hij nooit een wedstrijd in het magische groen en wit. Toch ligt v.v. Bavel hem nauw aan het hart.

“Ik ben geen voetballer, maar wel een echte Bavelnaar”, opent hij. “Dan kom je weleens bij de grootste club van het dorp. Met kampioenschappen, evenementen of feestjes zoals carnaval was ik hier te vinden.” Op die manier kwam hij contact met de club, zij het ook via andere mensen uit het dorp die al betrokken waren bij de vereniging. Van Ginneken verwijst bovendien naar ėėn van zijn voorgangers bij Witlox VCS Accountants & Adviseurs, Arie Verbakel. “Hij was sterk verbonden aan de club, zijn zoon Tom voetbalde ook hier. Toen hij afscheid nam van het bedrijf, heb ik zijn rol overgenomen. Zodoende raakte ik ook met het bedrijf verbonden aan v.v. Bavel.”

Het beoefenen van sport werd er bij Van Ginneken niet met de paplepel ingegoten. “Ik kom uit een Bourgondische familie waar lekker eten en drinken belangrijk was. Met name het carnavalsleven is daar onderdeel van. Mijn ouders hebben daarin een hele grote rol gehad. Ik heb dat allemaal vanuit thuis meegekregen.” Van Ginneken staat bovendien bekend als een echte verengingsman. “Ik heb allerlei functies bekleed bij het reilen en zeilen van het carnaval binnen Bavel. Ook bij de harmonie en ben ik betrokken. Ik speel daar alweer een tijdje als bassist, vervul ik ook wat vrijwilligerstaken en zit daarnaast in de organisatie van Bavel Izz Music.”

“De betrokkenheid en het sociale aspect zijn voor mij veel belangrijker dan het sportieve”, vervolgt de spraakzame ondernemer. Laat die uitspraak ook bij het motto van het bedrijf Wiltox VCS Accountants & Adviseurs passen. “Solide, slagvaardig en sociaal. Daar staan wij voor. Als we iets of iemand willen sponsoren kijken we eerst heel goed waarin we het geld gaan steken. We willen iets betekenen voor verenigingen waar collega’s bij betrokken zijn en daarmee eggen we de nadruk op het sociale aspect.” Van Ginneken noemt de betrokkenheid van de voetbalvereniging ‘typisch Bavels’. “Elkaar spreken, elkaar op de hoogte houden. Contact blijven houden, vragen hoe het mensen gaat. Eigenlijk zijn dat gewoon de belangrijkste dingen.”

Witlox VCS Accountants & Adviseurs is een middelgroot accountantskantoor in de regio Breda. “Je wilt ook zichtbaar zijn. Ook bij grote evenementen en belangrijke netwerken zijn we betrokken en aanwezig. De businessclub van NAC Breda, Betrokken Ondernemers Breda en het jaarlijkse Jazz-festival zijn daar goede voorbeelden van.” Toch valt hij iedere keer weer terug op het o zo belangrijke verenigingsleven. “Het sponsorbeleid richt zich voornamelijk daarop, daar dragen we graag aan bij.”

Inmiddels werken er zo’n 110 mensen bij het bedrijf, dat kantoren huisvest in Breda en Etten-Leur. “De eerdergenoemde termen zijn tekenend voor ons. Dat is wat we willen uitdragen, naar ons personeel maar zeker ook naar de buitenwereld. Persoonlijk vind ik de wisselwerking met ondernemers het mooiste. Ik luister naar hen, zij luisteren naar mij.”Witlox VCS Accountants & Adviseurs houdt zich bezig met allerlei zaken. “Accountancy, Corporate services, controle, belastingadvies, HRM en pensioenadvisering om maar wat voorbeelden te noemen.”

Van Ginneken sluit af met woorden die op een vereniging als v.v. Bavel maar al te goed van toepassing zijn. ”Je kunt niet zonder vrijwilligers, die zijn het allerbelangrijkste.”