• Herenselectie seizoen ’19 - ’20: Wie blijven er en wie gaan er weg?

20 jun 2019
  • De herenselectie van v.v. Bavel kan terugkijken op een prima seizoen. Het eerste elftal nestelde zich in de top van de derde klasse B en speelde regelmatig mee voor een periodekampioenschap. Uiteindelijk werd het seizoen op een keurige vijfde plaats besloten. Het tweede team streed afgelopen zondag nog voor promotie naar de tweede klasse, helaas werd de finale nipt (1-2) verloren van SCG’18 uit Gestel.

Voor het komende seizoen vinden er een aantal mutaties plaats. In de technische staf maar ook in de spelersgroep zoeken een aantal personen een andere weg. Hoofdtrainer Osman Erbas liet zijn contract ontbinden om bij derdedivisionist Dongen aan de slag te gaan. De club verwacht binnen drie tot vier weken een nieuwe eindverantwoordelijke te kunnen presenteren.

Jeugdspelers Jens de Jong, Rick van de Maagdenberg, Liam Geerts, Ferron Donders en Wout Dekkers maken de overstap naar de selectie vanuit de JO19. Verder schuift Shane Laurens door vanuit de overige zaterdagsenioren. Yasin Erbas komt over van V.V. Steenbergen en de eerder gestopte Max Dirkx, die in de selectie bij JEKA heeft gevoetbald, keert terug op het oude nest.

Eerder werd bekend dat Maarten Brands zijn heil in de Verenigde Staten gaat zoeken. Verder verkiezen de volgende spelers om bij de overige senioren te gaan spelen:

Rob Adriaansen, Teun Adriaansen, Daan van Boxel, Rob Frijters, Stijn Jansen, Siemon van Opstal en Casper van Steen.

Technisch coördinator, Paul Adriaansen, is tevreden met de selectie voor volgend jaar: ‘’Het is typerend voor onze club dat de spelers die stoppen allemaal actief blijven bij lagere elftallen. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat we dit kunnen grotendeels kunnen opvangen met het doorschuiven van jeugdspelers. Dat geeft gelijk kracht van onze club weer. Shane Laurens en Max Dirkx hebben al een verleden bij de vereniging, alleen Yasin Erbas is echt nieuw.’’