• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

  Programma

  Uitslagen

 • Geboorte van een nieuwe derby? DIA-Bavel is prachtig volksfeest

  14 nov 2022
  |
  • 0
 • Alles klopte. Alles klopte op een ‘middagje DIA’ in Teteringen. De zon deed geweldig werk, Bavel 1 boekte op karakter een spectaculaire 3-4-zege en het DIA-barpersoneel mag ook een pluim krijgen voor de duizenden glazen bier die zijn getapt hebben. 

  In Teteringen kwam alles samen wat het amateurvoetbal zo mooi maakt. Natuurlijk ging het er op het veld af en toe stevig aan toe, maar dat hoort erbij. Honderden mensen zagen hoe het een middag vol vertier en vermaak werd. Potje voetbal, potje bier, potje vuurwerk. Prachtig toch? 

  De Vrienden van Bavel gingen met zo’n 30 fanatieke supporters op de fiets. En ook heel veel andere Bavel-aanhangers pakten de stalen ros naar dat andere Bredase dorp. Omdat het kan. Om Bavel 1 te steunen. Om een onvergetelijke middag te hebben. 

  We kennen allemaal de derby’s tegen UVV’40 en Gilze, maar voortaan mag een wedstrijd tegen DIA ook in dat rijtje staan. Twee bevriende clubs, die het beste in elkaar naar boven halen. Misschien niet altijd óp het veld, maar zeker wel naast het veld. Waar twee dorpsclubs groot in kunnen zijn. 

  Of zoals onze trainer Coen Rijppaert in dagblad BN DeStem zei: ,,De vele supporters die uit Bavel zijn meegereisd, hebben ons geholpen. Helemaal in deze wedstrijd, waar veel strijd in zat, helpt het als je een achterban hebt die je toejuicht.”

  Dank aan DIA voor de perfecte organisatie en gastvrijheid. Dank aan de spelers die er een spektakelstuk van maakten en dank vooral ook jezelf. Waarschijnlijk heb je weer een gedenkwaardige middag gehad. Hup Bavel! 💚🤍