• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

  Programma

  Uitslagen

 • Even voorstellen: Ronald Koszczol, de nieuwe secretaris van v.v. Bavel

  7 mrt 2024
  |
  • 0
 • In de algemene ledenvergadering van 1 december 2023 is Ronald Koszczol gekozen als secretaris van onze club. Hij neemt daarmee de taken over van Jack Jansen die nu Bestuurslid Facilitaire zaken is. Ronald zal voor diverse leden geen onbekende zijn, maar toch stellen we hem via deze weg nog even voor aan alle leden van v.v. Bavel.

  Koffie halen
  Via zijn kinderen kwam hij begin 2019 binnen bij de club. “Daan speelt dit seizoen in de JO15-1 en Tim in de JO13-2. Zij zijn fanatieker met het voetbal dan ikzelf hoor”, voegt Ronald er lachend aan toe. “Ik heb maar weinig verstand van voetbal. Ik heb wel eens gevlagd tijdens een wedstrijd van Daan, maar dat was geen succes. Na ongeveer 20 minuten kreeg ik hulp van een andere ouder en mocht ik koffie gaan halen voor de rest van de ouders.”

  Terwijl hij in het voetbal niet helemaal thuis is, is hij bij v.v. Bavel helemaal op zijn plek. “Toen Daan begin 2019 Pupil van de Week was, kwam ik hier voor het eerst op een zondagmiddag. Dat was toen hartstikke gezellig en een ontzettend leuke ervaring voor Daan. Vanaf dat moment is het enthousiasme ontstaan om als vrijwilliger iets voor de club terug te doen.”

  Grote club actie
  “Ik begon als vrijwilliger bij de commissie Vrijwilligers, Sportiviteit en Respect. In die periode heb ik ook vier jaar de Grote Clubactie georganiseerd met een fijn team van vaste vrijwilligers. Wijlen Piet Paulusma heeft in december 2019 één van zijn laatste weeritems voor SBS6 bij ons opgenomen. Samen met het team van Daan mocht ik daarin v.v. Bavel vertegenwoordigen. De directeur van de Grote Clubactie was daar ook bij aanwezig en we hebben toen op tv het eindbedrag van de actie van 2019 bekend gemaakt. Dat was erg leuk om te doen.

  Ik heb ook nog een tijdje in de Sponsorcommissie gezeten en de afgelopen maanden heb ik samen met Ad van Gils gewerkt aan het nieuwe licht- en geluidsysteem in de kantine. We hebben alles goed getest en door de leverancier zo optimaal mogelijk laten instellen. Tijdens de dorpsquiz (de kantine van v.v. Bavel was vorig jaar één van de locaties), de foute kerstruienparty en de nieuwjaarborrel heb ik de muziek in de kantine verzorgd. Dat vond ik in mijn studententijd ook al leuk om te doen en dat kon nu weer na al die jaren.”

  Steentje bijdragen
  Ronald vindt het belangrijk om als vrijwilliger zijn steentje bij te kunnen dragen bij v.v. Bavel en haalt daar zelf ook energie uit. “Het is een fantastische en gezellige club, voor zowel de jeugd als de senioren. De club kan niet zonder vrijwilligers. Ook als je minder tijd beschikbaar hebt, ben je van harte welkom als vrijwilliger. Kwestie van je interesse kenbaar maken bij de Commissie Vrijwilligers, Sportiviteit en Respect. Samen bepaal je dan waar ondersteuning nodig is en waar je bij kunt helpen.”

  Team Secretariaat
  Om Jack Jansen en de rest van het bestuur te ondersteunen, was Ronald in 2023 al een aantal maanden actief in deze rol. Sinds 1 december 2023 is hij dus officieel de secretaris van v.v. Bavel. “Maar het is belangrijk om te zeggen dat ik het niet allemaal alleen doe”, sluit Ronald het gesprek af. “Het secretariaat run ik samen met Geurt van Blitterswijk, onze wedstrijdsecretaris en Ad van Gorkum voor de Ledenadministratie. Tot slot ondersteunt Jeroen Theunis vanuit de Communicatiecommissie. Een top team en samen kunnen we het allemaal goed regelen."