• Erik Meijerink kijkt uit naar een nieuw seizoen: ‘We zijn heel lastig te verslaan’

22 sep 2021
  • Nadat Bavel in de poulefase van de districtsbeker drie keer gewonnen heeft, lijkt het klaar voor de competitie. Erik Meijerink blikt vooruit.

,,We hebben ons in de beker kunnen meten met clubs op een goed niveau. Het zegt meer dan een oefenwedstrijd tegen een vierdeklasser die je gemakkelijk wint. We weten dat er nog veel werk aan de winkel is, maar we speelden in de derde bekerwedstrijd al veel beter dan in de eerste wedstrijd, dus dat is hoopgevend.”

Bavel 1 is al heel lang lastig te verslaan. In de derde klasse stond de ploeg bovenaan, in de tweede klasse werden alle vier de wedstrijden vorig seizoen gewonnen. ,,We stonden verrassend bovenaan, maar nu beginnen we gewoon weer op nul punten. We gaan iedere week voor de winst spelen en willen leuk meedoen. Maar we hebben geen bepaalde eindklassering als doelstelling. We willen elke week leuke wedstrijden spelen en beter worden, dan zien we wel waar het schip strandt.”

,,We zijn een echt team, we vallen met 11 aan en verdedigen met 11. De trainer heeft ons veel bijgeleerd waardoor we niet echt vaak in de problemen komen, ook niet tegen eersteklassers zoals in de beker. We zijn al een aantal jaar heel lastig te verslaan.”

Komend seizoen verwacht Erik ook nog wat nieuwe jongens in het eerste Bavelse herenteam te zien schitteren: ,,Een aantal jongens breken door. Het tweede is een vrij jong team, die jongens hebben de potentie en ambitie om het eerste te halen. Lars Roelands speelt bijvoorbeeld al een aantal wedstrijden in de basis en doet het heel goed. Als groep hebben we het ook heel leuk met elkaar en de mensen eromheen. Bavel leeft en zolang wij blijven winnen zijn de mensen ook enthousiast.”

Erik rekent komend seizoen dan ook weer op de trouwe supporters: ,,Deze club leeft, vanuit alle geledingen zijn de mensen betrokken. Er zijn gigantisch veel vrijwilligers, daar kunnen andere clubs nog van leren. En ondanks dat ik niet uit het dorp kom, voel ik me hier hartstikke thuis. In de kantine is het hartstikke gezellig en daar proberen wij als team aan bij te dragen door ook altijd te blijven hangen.”

,,We spelen dit jaar in een mooie competitie met veel wedstrijden tegen clubs uit de omgeving. De eerste drie wedstrijden zijn tegen Rijen (uit), Beek Vooruit (thuis) en JEKA (uit). We kunnen ons dan laten zien in de regio en Bavel op de kaart zetten. We rekenen daarbij natuurlijk ook op zo veel mogelijk supporters.”