• LID WORDEN?

  WEBSHOP

 • De Keukenvernieuwers draagt v.v. Bavel een warm hart toe

  19 mei 2019
  |
  • 0
 • Toen een aantal jaar geleden aan inmiddels 64-jarige Frits van Kuijk, als directeur van De Keukenvernieuwers, werd gevraagd of hij sponsor wilde worden bij v.v. Bavel hoefde hij niet lang na te denken. Het dorp Bavel, maar zeker ook de plaatselijke voetbalvereniging zitten al voor lange tijd in zijn leven verweven.

  Als jeugdspeler maakte Van Kuijk altijd deel uit van een zeer goede generatie. ‘’De jeugdteams waarin ik speelde waren zeer succesvol, we wonnen bijna alles wat er maar te winnen viel. Het mooie was, dat het bijna allemaal Bavelse jongens waren.’’ Op ongeveer zijn zeventiende levensjaar maakte de zestiger zijn debuut in het vlaggenschip van onze club. ‘’Op een dinsdagtraining, voor mijn debuut in het volgende weekend, kreeg ik toen een envelopje met 25 gulden, dat was voor die tijd heel veel.’’ In het eerste elftal speelden toen veel ex-profvoetballers, die ook nog eens flink wat betaald kregen. ‘’Ik voelde me toen een beetje vreemd bij dat team, vervolgens heb ik de stap naar de KPJ gemaakt’’, voegt Van Kuijk toe.

  Ondanks dat Van Kuijk dus vertrok bij de voetbalvereniging, is zijn voorliefde voor de club nooit weggegaan. ‘’Ik heb nog een hele tijd bij de Echte Mannen Club (EMC) op zaterdagmiddag een balletje getrapt, helaas moest ik dat wegens een aantal blessures stopzetten. Vervolgens vroeg een lid van de toenmalige sponsorcommissie aan mij om te gaan sponsoren, daar hoefde ik niet heel lang over na te denken.’’

  Voor de geboren inwoner van Bavel voelt sportpark De Roosberg altijd als thuiskomen. ‘’Of ik nu op het veld loop of in de kantine zit, het voelt altijd als een betrokken en warme vereniging. Ook toen ik een tijdje bij de club ben weggeweest is dat gevoel altijd gebleven. Het is gewoonweg iedere keer weer een warm bad’’, vervolgde hij vol trots. 

  In het zakenleven gaat het de bedrijfsman ook voor de wind. Van Kuijk is algemeen directeur van het succesvolle bedrijf De Keukenvernieuwers, gevestigd in Tilburg. Het bedrijf is gespecialiseerd in het renoveren en vernieuwen van keukens naar de wens van de klant. ‘’Inmiddels telt het bedrijf zo’n veertig werknemers, maar we willen dit jaar nog doorgroeien naar het aantal van vijftig. Onze klanten zijn vaak nog enthousiaster dan wanneer ze nieuwe keuken laten zetten. Dat is heel simpel te verklaren: de kosten voor een perfecte renovatie zijn natuurlijk lager dan bij het plaatsen van een nieuwe keuken’’, verklaart van Kuijk het succes van zijn bedrijf.

  Op de vraag of hij weet wanneer hij gaat stoppen, antwoordt hij stellig: ‘’Ik vind het nog altijd fantastisch leuk werk, zeker als het bedrijf nog altijd kan doorgroeien. Dat geeft een bepaalde drive. Ik praat natuurlijk weleens met geïnteresseerde partijen, maar ik heb heel veel moeite met loslaten. Ik hoeft niet per se te gaan golfen, uit mijn werk haal ik al veel plezier’’, sluit de sympathieke en flamboyante van Kuijk af.