• UPDATE 28-4-'20 | Coronavirus | Covid-19 - de richtlijnen van het RIVM en van de GGD | BELANGRIJK

11 mrt 2020
  • Update 28/4/2020

Beste leden,

Zoals jullie weten worden vanaf 29 april de maatregelen versoepeld en mogen kinderen onder strikte voorwaarden weer buiten sporten. Helaas kunnen wij hier voor v.v. Bavel voorlopig nog geen gehoor aan geven, omdat er momenteel werkzaamheden gaande zijn op ons sportpark, zoals aanleg van het nieuwe kunstgras op het B-veld en onderhoud aan het A-veld, oefenhoek en E-veld.

Wij snappen dat de kinderen graag zo snel mogelijk willen starten, maar krijgen dit op korte termijn niet gerealiseerd.

Op basis van de huidige situatie kunnen wij voorlopig pas na 13 mei weer gebruik maken van het sportpark. Indien gebruik toch eerder mogelijk is, zullen we daar direct invulling aan geven.

Nog even volhouden en we houden jullie op de hoogte hoe we verder gaan!💚

Bestuur v.v. Bavel

Update 21/4/2020 - BELANGRIJK

- Sportpark nog steeds gesloten -

Afgelopen dinsdagavond (21 april) heeft de minister-president in zijn persconferentie het vervolg van de coronamaatregelen na 28 april gemeld.

Na een periode waarin we elkaar niet op de voetbalvelden konden ontmoeten, wordt dit voor de jeugd weer een beetje mogelijk.
    Wij hechten er als bestuur veel waarde aan om de nieuwe richtlijnen goed te bespreken en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Als we weer de velden op mogen, is het ontzettend belangrijk dat we dat veilig kunnen doen en dat we gezond blijven.

Het bestuur neemt de specifieke adviezen en richtlijnen van de KNVB en NOC*NSF mee en er is overleg met de gemeente nodig of en wanneer het sportpark weer open mag.

Het streven is om de jeugd zo snel mogelijk weer veilig te kunnen laten voetballen.
    We brengen jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte van de nieuwe beslissingen.

Helaas zijn het sportpark en de velden nog gesloten t/m 28 april. Indien noodzakelijk zal de politie handhaven op het sportpark. Hou nog even vol!

We laten het jullie weten als de velden bespeelbaar zijn.

Samen maken we de club!

Update 1 /4 /2020

De eerder verkondigde maatregelen van het kabinet en het RIVM zijn wederom verlengd.

Tot en met 28 april geen wedstrijden/trainingen/activiteiten en bijeenkomsten op het sportpark. Ook het clubhuis blijft dus gesloten.

Gezondheid boven alles!💚

Update 12/03/2020.

Beste allemaal,

❗Door de verscherpte maatregelen van het kabinet en het RIVM zijn we genoodzaakt als club ook maatregelen te treffen.

Het sportpark blijft minimaal tot 31 maart dicht. Er vinden geen wedstrijden/trainingen/activiteiten plaats. Het clubhuis blijft dus ook gesloten.

Het geplande voetbalkamp van 3,4, en 5 april gaat niet door. Er wordt gekeken naar een alternatieve datum later dit seizoen.

Ook het jaarlijkse darttoernooi van 20 maart gaat niet door. Hiervoor wordt ook naar een nieuwe datum gekeken.

Het zijn voor ons allen vervelende en roerige tijden. Helaas kunnen we niet anders dan deze maatregelen volgen en uiterst serieus nemen.

We hopen op jullie begrip en nadrukkelijke medewerking.

Het bestuur.

__________________________________________________________

Bericht 9-3-20

Zoals jullie wellicht ook hebben vernomen, heeft het RIVM i.v.m. het Corona virus op vrijdagavond 6 maart een verscherpt advies gegeven voor de inwoners van Noord-Brabant. Ook v.v. Bavel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en van de GGD.

Wat is het advies van het RIVM?
    In het kort komt het erop neer dat wanneer je last hebt van verkoudheid, hoesten of koorts het RIVM je adviseert om je sociale contacten zoveel mogelijk te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk, sportclub of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Eén dag (24 uur) nadat de klachten over zijn, kun je weer het normale leven oppakken.

Wat doet v.v. Bavel?
    De trainingen gaan voorlopig gewoon door voor alle kinderen en trainers, die geen klachten hebben van verkoudheid, hoesten of koorts.

Als een van de gezinsleden de genoemde klachten heeft, dan geldt hetzelfde advies: de gezinsleden die geen klachten hebben, kunnen gewoon komen sporten. Alleen als een van de gezinsleden besmet is met corona of in de testfase zit, dienen alle gezinsleden uit voorzorg thuis te blijven. Eventueel afmelden kan gewoon via de trainers gedaan worden.

Het kan natuurlijk zijn dat een trainer afwezig is, omdat hij/zij de gemelde klachten heeft. Dan wordt de training van het betreffende team sowieso afgelast, we gaan géén teams combineren, de training zal dan gewoon niet doorgaan en we kunnen op dit moment ook geen vervanging garanderen. Zo mogelijk worden de spelers door ons tijdig daarvan op de hoogte gesteld.

Gezondheid gaat voor alles.

Het bestuur vindt het belangrijk om te vermelden dat zij alle leden van v.v. Bavel de absolute vrijheid wil geven zelf te beslissen of zij in deze periode deel willen nemen aan de trainingen en/of wedstrijden. Dat geldt voor zowel alle teams inclusief selectieteams. Indien ouders zich niet gerust voelen als hun kinderen nu deel nemen aan trainingen en/of wedstrijden, dan moeten zij daarover zelf kunnen beslissen, zonder dat deze beslissing gevolgen heeft. Gezondheid gaat vóór alles!

Meer informatie over het advies van het RIVM vind je op de site van de Rijksoverheid.
    Het RIVM-advies inzake Noord-Brabant vind je hier:

We zullen eenieder zoveel en zo goed als mogelijk op de hoogte houden.

Met sportieve groet,
    Bestuur v.v. Bavel