• Coronamaatregelen - update 18-9-20

25 aug 2020
  • Inmiddels is ons nieuwe seizoen gestart met trainingen en oefenwedstrijden. Ondanks dat Covid-19 ons dagelijks leven nog sterk beïnvloedt, hopen wij van harte dat we onze favoriete sport weer relatief normaal uit kunnen oefenen en dat we als vereniging weer op een redelijk normale manier van start kunnen gaan.

Het coronavirus is echter zeker nog niet weg. We zien dagelijks weer meer positieve testresultaten en ook in de regio Breda loopt dit weer sneller op. Alle reden dus om ook als v.v. Bavel alle noodzakelijke maatregelen te nemen om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden.

Zowel op het complex als in onze kantine hebben we een aantal maatregelen uitgewerkt om te voldoen aan de regels zoals gesteld door de overheid, gemeente en KNVB (NOC*NSF). Dit zijn soms lastige of vervelende maatregelen, maar ze zijn absoluut noodzakelijk. Alleen op deze manier kunnen we nagenoeg volledig van start met het nieuwe seizoen. Wij vragen je dan ook om je aan deze maatregelen te houden.

De basisregels blijven onverminderd van kracht:

• Heb je klachten, dan blijf je thuis en laat je testen;
    • Ben je ouder dan 18 jaar? Houd dan alsjeblieft 1,5 meter afstand van elkaar; tijdens het voetbal (training of wedstrijd) hoeft er geen afstand gehouden worden.
    • Niet douchen na de training op de club;
    • Vermijd drukte;
    • Was regelmatig je handen; in ieder geval voor je thuis weggaat en als je weer thuiskomt.
    • Geen/zo weinig mogelijk mensen naast het veld.

Aangepaste regels voor Sportpark de Roosberg:

• Alle bezoekers aan de kantine en ons terras dienen zich via het corona-aanmeldformulier te registreren bij aankomst.
    • Deze gegevens kunnen nodig zijn voor het GGD-contactonderzoek, graag daarom ook de juiste tijd invullen.
    • Een QR-code is aanwezig bij de ingang van ons complex, deze leidt automatisch tot het juiste formulier.
    • Dit geldt niet voor spelers en begeleiders (coach en manager van het team), ook niet van uit-teams, rondom de eigen wedstrijd.
    • Voor alle overige bezoekers is dit wel van toepassing
    • Het is niet toegestaan in de publieke ruimte of in een besloten plaats in groepsverband te zingen of te schreeuwen
    • Bij wedstrijden wordt er tijdens de rust geen drinken meer verstrekt. Men dient hier zelf voor te zorgen. Bidons kunnen wel gevuld worden.

• De kantine is op dit moment alleen bedoeld om eten of drinken te bestellen;
    • Er zijn specifieke looplijnen aangebracht vanuit de hoofdingang (vanaf het voorzijde);
    • Zit u op het terras en wilt u aan de bar wat bestellen, dan dient u eerst weer om te lopen naar de ingang van de kantine;
    • Bij betreden van het gebouw graag handen desinfecteren;
    • Ga zoveel mogelijk alleen naar binnen om te bestellen, liefst ook voor anderen;
    • Doe dit niet allemaal tegelijk in de rust, houd hiermee rekening;
    • Let op dat bij slecht weer de kantine eveneens slechts zeer beperkt toegankelijk is;

Teams en bezoekende teams

• Ga als team niet met z'n allen naar binnen in de kantine;
    • Kleedkamers zijn gesloten! Vanwege de regel dat tijdens en na het sporten spelers van 18 jaar en ouder 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden zijn wij helaas genoodzaakt onze kleedkamers nog steeds af te sluiten. In de kleedkamers is het eigenlijk niet mogelijk om de 1,5 meter regel te handhaven. Daarnaast zijn de ventilatiemogelijkheden ook te beperkt. Tot nadere berichtgeving zijn de kleedkamers dan ook nog steeds gesloten! Dit betekent dus in sportkleding naar het sportpark komen en na het sporten thuis douchen/verkleden.
    • Voor bondscheidrechters is wel kleed- & doucheruimte beschikbaar.
    • Houd je bij uit-wedstrijden aan de regels van de club die je bezoekt.
    • Mensen vervoeren die niet tot het eigen huishouden behoren; Vanaf 13 jaar draagt iedereen in de auto een mondkapje, je dient zelf voor een mondkapje te zorgen. Dit is volgens het protocol van NOC NSF. Het is aan ieder hier zelf een beslissing in te nemen aangezien het hier om een advies gaat en niet om een verplichting.

Trainingen

• Breng je kinderen naar de voetbal en haal je ze weer op, blijf dan niet onnodig op het sportcomplex en kom maximaal tien minuten van tevoren om ze op te halen.

Toegang sportpark de Roosberg

• De gemeente Breda heeft ons complex, tot nader order, enkel vrijgegeven voor de blokuren van de trainingstijden, wedstrijden en georganiseerde activiteiten. Het is helaas nog niet toegestaan buiten deze tijden om vrij te voetballen binnen ons complex. Houdt hier svp rekening mee!

Tot slot vragen wij je, in lijn met de richtlijnen van de overheid, om 10 dagen thuis te blijven en dus niet op de club te komen, nadat je bent teruggekeerd uit een gebied dat een oranje reisadvies heeft. Hiervoor geldt jouw eigen verantwoordelijkheid.

Houd tevens goed onze website en FB/Insta pagina’s in de gaten, waarop we telkens de nieuwe richtlijnen zullen bijwerken.

Neem bij vragen en/of onduidelijkheden contact op via onderstaande button of via je trainer of coach.

Samen maken we de club en alleen samen krijgen we corona onder controle.

• VERGEET NIIET TE REGISTREREN!