• Competities B-categorie gestopt, KNVB maakt routekaart bekend

10 feb 2021
  • De KNVB heeft bekend gemaakt dat de competities voor alle teams uitkomend in de B-categorie niet meer hervat zullen worden. De voetbalbond wil dit seizoen afsluiten met de KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities die door de KNVB worden georganiseerd en starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Na al die maanden wil iedereen dolgraag weer voetballen en wij willen hiervoor alle mogelijkheden benutten. We hopen dat eerst de volwassenen ook weer normaal mogen trainen. Vervolgens willen we dat iedereen weer lekker wedstrijden kan spelen, want dat hebben we allemaal zo enorm gemist.”

Voor de A-categorie houdt de KNVB de optie nog open om de competities te hervatten. Uiterlijk 10 en 11 april moeten er weer competitiewedstrijden gespeeld worden, anders wordt ook voor de A-categorie de competitie gestopt en (later) mogelijk overgeschakeld naar de KNVB Regio Cup.

Afhankelijk van de mogelijke startdatum bestaan poules bij de KNVB uit 8, 6 of 4 teams waarin een volledig of half schema wordt gespeeld. De KNVB zal verder kijken wat de mogelijkheden zijn na de persconferentie van 23 februari.

Bavel 1, 2, 3, vrouwen 1, vrouwen 2 en vrouwen 3, zaterdag 2, JO17-1, JO15-1, JO14-1 en JO13-1 vallen in de A-categorie. Alle andere teams vallen in de B-categorie .

Zie ook: