• Bondscoach Sarina Wiegman verrast voetbalclub v.v. Bavel met driejarig ING sponsorcontract

27 jun 2020
  • Bavel, 26 juni 2020

Dinsdagavond 23 juni werd voetbalclub v.v. Bavel tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs verrast door Sarina Wiegman. De bondscoach van de OranjeLeeuwinnen kondigde aan dat de voetbalclubs een driejarig sponsorcontract krijgen van ING. v.v. Bavel krijgt dit contract, omdat zij dit voorjaar een plan hebben ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging.

"Als club hebben wij al jarenlang een sterke vrouwenselectie, maar we hebben ook de ambitie om te groeien op het gebied van meidenvoetbal, zowel recreatief als prestatief. We willen een nóg aantrekkelijker klimaat scheppen voor meiden en vrouwen binnen v.v. Bavel", legt Astrid Wagener, voorzitter commissie meiden- en vrouwenvoetbal, uit. "We hebben ingezet op meer zichtbaarheid op het sportpark, zoals in de dug-outs en de kleedkamers met extra aandacht voor onze vrouwelijke leden. Bovendien wordt ING hoofdsponsor van het meidenvoetbal en komen zij op de nieuwe tenues."Op basis van dit voorstel is v.v. Bavel door de jury geselecteerd als een van de clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING gaat in totaal met 60 amateurverenigingen in Nederland een contract aan. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.

In gesprek met bondscoach Sarina Wiegman
    Bondscoach Sarina Wiegman bedankte de clubs dat zij zich hard maken om het meiden- en vrouwenvoetbal de aandacht te geven die het verdient. Sarina Wiegman; “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.
    "Het is hartstikke mooi dat de KNVB en ING een bijdrage levert. Zo kunnen wij onze ambities verder realiseren", vertelt Astrid.

KNVB en ING zetten zich samen in om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen
    Waar het bij v.v. Bavel al normaal is dat er bij voetbal ook meteen aan meiden- en vrouwenvoetbal gedacht wordt, is dat nog niet overal zo. De gezamenlijke ambitie van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. Steven Sedee, manager sportsponsoring ING: “Amateurverenigingen zijn de basis van het Nederlandse voetbal. Zij hebben de kennis, kunde en faciliteiten in huis om meiden- en vrouwenvoetbal aan te bieden en een plek te geven die het verdient. v.v. Bavel heeft met hun pitch laten zien dat ze het meiden- en vrouwenvoetbal een warm hart toedragen en echt willen laten groeien. De motivatie en passie spat er vanaf en wij zijn blij dat wij als ING ook in deze tijd hier aan kunnen bijdragen”. Dat blijkt ook uit de woorden van Astrid: "ING is een heel mooie naam om als sponsor aan onze club te verbinden. Het is tenslotte ook de sponsor van het Nederlands elftal, dat maakt ons erg verheugd en trots met deze sponsoring."

Wil jij bij v.v. Bavel komen voetballen?
    Van de pupillen tot aan de senioren, met of zonder voetbalervaring: iedereen is van harte welkom bij v.v. Bavel! Wil je je aanmelden, een keer kennismaken en/of mee trainen? Stuur dan een mailtje naar meidenenvrouwenvoetbal@vvbavel.nl