• BAVEL VR2 EN ELDENIA VR2 DELEN DE PUNTEN

8 apr 2019
  • De degradatiekraker tussen Bavel VR2 en Eldenia VR2 kwam pas in de slotfase echt los. Beide tweede elftallen hielden elkaar 90 minuten lang vrijwel in evenwicht. De 1-1 eindstand was dan ook een terecht resultaat.

Of het nu aan het hobbelige veld lag of toch door een stukje spanning: van begin af aan zagen de supporters een rommelig duel in een hoog tempo. Zowel Bavel als Eldenia zochten in balbezit erg snel de diepte, waardoor het een wedstrijd werd vol omschakelmomenten. In de eerste helft voetbalde Eldenia misschien wat verzorgder. Bavel stelde daar veel strijd en beleving tegenover. Tot tweemaal toe ontsnapte de thuisploeg na balverlies op eigen helft aan een achterstand. Met een 0-0 stand op het bord tijdens de thee, lag echter alles nog open.

In het tweede deel van de wedstrijd kwam juist Bavel voetballend wat beter voor de dag. En hoewel de ploeg een stuk zekerder speelde dan voor rust, was een moment van onoplettendheid toch fataal. Bij een aanval over de flank werd er door Bavel te laat druk gegeven, waardoor de Eldenia-aanvalster van dichtbij mocht inschieten. De inzet belandde via het aluminium terug in de zestien, waarna de 0-1 hard werd binnengeschoten.

Gelukkig toonde Bavel - niet voor het eerst dit seizoen - aan over veerkracht te beschikken. Met een extra aanvaller en vooral veel energie werd de aanval gezocht. Het bleef daarbij uitkijken voor de tegenaanvallen van Eldenia, maar de Bavelse defensie leverde puik werk af. Juist toen de krachten bij Bavel wat op leken te raken, plaatste Emma van Nijnatten een versnelling met de bal aan de voet. Haar actie vervolgde ze met een lage knal in de verre onderhoek: 1-1! Deze treffer zorgde bij de groenhemden voor nieuw elan.

In de slotfase was het dan ook vooral Bavel dat aanspraak maakte op de zege, maar het lukte de ploeg helaas niet om de overwinning ook daadwerkelijk naar zich toe te trekken. Na 90 minuten moesten beide teams genoegen nemen met een puntendeling. Misschien niet het gehoopte resultaat, maar opnieuw toonde Bavel zich vandaag gretig en bereid om keihard te werken voor elke grasspriet. En hoewel de beloning in punten soms misschien uitblijft, is er alle reden om trots te zijn op deze ploeg. Volgende week staat het lastige en belangrijke uitduel bij Orion op de rol.