• BAVEL VR2 DEGRADEERT NA LANG SEIZOEN

24 jun 2019
  • De wedstrijd Bavel VR2 - Hontenisse VR1 was de állerlaatste officiële KNVB-wedstrijd van het seizoen. Inzet was de laatste plek in de landelijke 1e klasse, het doel waarvoor Bavel al het hele seizoen naar streefde. In een verzengende hitte hadden de groen-witten het beste van het spel, maar counterde Hontenisse naar de winst. Na verlenging stond een geflatteerde 2-5 eindstand op het formulier.

In de openingsfase trok de Zeeuws-Vlaamse ploeg fel van leer. Bavel had moeite om de wedstrijd onder controle te krijgen. Via de gevaarlijkste speelster creëerde Hontenisse de eerste kansen, maar het was juist Bavel dat de voorsprong pakte. Anneletta Tielrooy schoot een afgevallen bal knap in het dak van het doel: 1-0! Niet veel later volgde helaas de reactie van Hontenisse. Na een goede individuele actie werd de bal breedgelegd en ingetikt: 1-1. Daarna ontspon zich een strijd, waarbij Bavel voetballend steeds meer het heft in handen nam. De ploeg kreeg controle over de wedstrijd en drukte Hontenisse terug. Verschillende goede aanvallen leidden tot kansen, maar het doel werd niet gevonden. Tegen de verhoudingen in kwam Hontenisse juist op 1-2, via een tegenaanval. In plaats van met een voorsprong te gaan rusten, keek Bavel onterecht tegen een achterstand aan.

Na rust wilden de groenhemden de wedstrijd alsnog kantelen. De ploeg gaf alles wat het had en bleef zoeken naar de gelijkmaker. Bavel werd daarbij ook vandaag weer gesteund door veel trouwe supporters. Kansen op de gelijkmaker kwamen er ook wel, maar waren schaarser dan voor rust. En naarmate de tijd verstreek, leken ook de krachten langzaam weg te vloeien. Toch bleef Bavel geloven in een ommekeer, ook geholpen door wissels die voor nieuwe energie zorgden. Birgit van Oosterbosch kopte zes minuten voor tijd, uit een corner, de meer dan terechte 2-2 tegen de touwen. Het leek een kantelpunt in de wedstrijd te worden, want Bavel maakte op dit moment een frissere indruk. Meteen na de gelijkmaker kreeg Nienke Marijnissen dé kans op de winnende treffer, maar de Hontenisse-doelvrouw redde goed. In de allerlaatste minuut ontsnapte juist Bavel aan de 3-2, toen een Hontenisse de bal naast het doel schoof, toen ze oog in oog kwam met keepster Isa Zomer. Direct hierna volgde het eindsignaal, wat een verlenging betekende.

Het absolute slotstuk van het seizoen eindigde voor Bavel in een domper. De ploeg liep onnodig tegen een achterstand aan, toen een aanvalster wat te gemakkelijk mocht doorlopen richting het doel. In eerste instantie redde Isa Zomer nog, maar de rebound werd binnengeschoten. In de resterende tijd nam Bavel alle risico's, maar werd het in de tegenaanval geklopt. Hontenisse liep uit naar 2-5 en promoveerde door dit resultaat naar de 1e klasse.

Voor Bavel rest nu niets anders dan opkrabbelen en in het nieuwe seizoen weer doorgaan in de 2e klasse. Het was voor de ploeg een lang en zwaar jaar, maar bovenal ook een leerzaam en leuk seizoen. Individueel en als groep groeide het team. Opgeven was nooit een optie, en dit vormde de basis van een geweldige sfeer en beleving op trainingen en tijdens wedstrijden. Helaas wordt al het harde werken deze keer niet beloond. Maar dat hoort ook bij sport. Bavel neemt deze ervaringen allemaal mee naar de toekomst. Volgend seizoen staat er zonder twijfel opnieuw een fantastische en gretige groep, die iets moois wil laten zien.