Inschrijven kan nog tot 4-12.
    ook voor jeugd vanaf JO14!
    tot ziens op 5 januari bij de nieuwjaarsbijeenkomst!
  • BAVEL VR1 VERLIEST VAN ONGENAAKBAAR ELDENIA

3 dec 2018
  • Eldenia startte overtuigend en kreeg al meteen een grote kans via de snelle rechtsbuiten. Haar voorzet werd echter over gewerkt door de spits. In de tegenaanval kreeg Bavel een kansje: Hilde Veth schoot op de keepster na een voorzet van Ilse van der Heijden.

Daarna was Eldenia in de eerste helft de bovenliggende partij, door hun kwaliteiten en snelle flankspeelsters. Bij de tweede gevaarlijke aanval van Eldenia werd de bal te hard voorgezet en zo werd dat gevaar afgewend. In de 11e minuut was daar toch de 1-0 na een diepe bal op rechts. In eerste instantie redde keepster Ivanka Puik goed met de voet. Bavel had echter pech, want via Guusje Raaijmakers caramboleerde de bal voor de spits die kon intikken. In de 18e minuut werd het 2-0 door een mislukte voorzet van rechts, die bij de verre paal in het doel viel. En na een half uur werd het zelfs 3-0, na een ongelukkig moment in de Bavelse verdediging waarvan de spits profiteerde.

Vlak voor rust leek de voorsprong nog verder te groeien voor de thuisclub toen de spits 1-op-1 met Ivanka kwam te staan, maar die redde bekwaam. Na rust was de wedstrijd meer in evenwicht en kwam ook Bavel aan voetballen toe. Samantha Tielrooy schoot in de 54e minuut uit de tweede lijn de bal op de lat. Ook Eldenia kreeg kansen en net voor het uur was er een goede redding van Ivanka, die zo voorkwam dat de score verder opliep.

In de 61e minuut werd Layla vervangen door Anne Hoefnagels. In de 70e minuut kreeg Eldenia weer een goede kans, maar de bal werd na een voorzet van links hoog over geschoten. In de slotfase kreeg Bavel wat kansjes. Lisa Jansen schoot op de paal en zag in de volgende minuut een schot geblokt worden.

In de slotminuut van de wedstrijd, die in de tweede helft iets onvriendelijker was dan in de eerste helft, liep Ilse nog tegen een gele kaart aan na shirtje-trekken op het middenveld. En zo eindigde deze wedstrijd tegen het sterke Eldenia, gedoodverfd kampioen in deze klasse naar mijn idee, helaas in een nederlaag.