• LID WORDEN?

 • BAVEL VR1 TEN ONDER IN DUEL OM DES KEIZERS BAARD

  27 mei 2019
  |
  • 0
 • De laatste wedstrijd van het seizoen, in en tegen Maarssen, stond er voor beide partijen niets meer op het spel. Maarssen startte wat feller dan Bavel en kreeg in de openingsfase twee kansjes, maar Ivanka Puik redde. Toch kwam Bavel in de 11e minuut op achterstand na balverlies uit een breedtepass op het middenveld. De bal werd daarna slim van afstand over de voor haar doel staande Ivanka geschoten.

  Bavel, dat de eerste helft de beleving leek te missen, kreeg even later een kans op de gelijkmaker, toen Pleun van Ginneken op de rand van de zestien werd neergehaald, De vrije trap van Pleun zelf ging via de keepster naast. Daarna was er een fase waarin het spel op en neer golfde, met kleine kansjes aan beide kanten. Voor Bavel waren er mogelijkheden voor Marès Beekers, Samantha Tielrooy, Guusje Raaijmakers (uit een vrije trap) en Ilse van der Heijden. Maar echt gevaarlijk werd het niet. Het was in de 34e minuut wederom een foute breedtepass op het middenveld die de 2-0 inleidde, waarna Maarssen zeer snel omschakelde.

  Bavel kreeg, na een voorzet vanaf links van Sophie Fijneman, een kans op de aansluittreffer via Ilse. Haar inzet werd een prooi voor de keepster. Nog voor rust breidde Maarssen de voorsprong verder uit na een combinatie door het midden. Ruststand zodoende 3-0.

  Wat er in de kleedkamer is gezegd en gebeurd, weet ik niet, maar… na rust was een ander Bavel qua beleving! Emma van Nijnatten was in het veld gekomen voor Ilse en Bavel trok fel van leer. In de 46e minuut schoot Pleun op de paal en in de 48e minuut kregen de groenhemden een vrije trap vlakbij de achterlijn aan de rechterkant. Zoë van Ginneken vond hieruit de voet van Guusje, die de bal binnen werkte: 3-1. Even later kwam Pleun door aan de rechterkant. Vanuit deze hoek schoot ze helaas over het Maarssen-doel.

  Bavel was veel en veel feller dan voor rust en kwam in de 61e minuut dichtbij de 3-2. Eerst trof Pleun de lat en in de rebound zag Sophie ook haar inzet tegen diezelfde lat gaan. De groen-witten speelden meer naar voren, met wat risico, en in de 72e minuut liep het tegen een counter aan. Maarssen speelde deze bekwaam uit: 4-1. Kort daarna had Guusje een nuttige overtreding nodig om het gevaar te keren. De vrije trap van Maarssen werd niet gevaarlijk.

  In de slotfase bleef Bavel op zoek gaan naar een treffer. Sophie draaide zich goed vrij, maar schoot niet zelf. Ze vond Marès, maar haar inzet werd geblokt. In de 84e minuut kregen de meiden toch loon naar werken. Na een aanval, die startte bij Emma en waarbij de bal via Zoë, Marès en een blok van Sophie (die zichzelf daarbij blesseerde en zo de goal niet zag), bij Pleun kwam. Zij zag de keepster uitkomen, bleef koel, speelde haar uit en schoot beheerst binnen, 4-2. Even na die goal kwam er nog een voorzet van links van Layla, waar Marès haar hoofd net niet tegenaan kreeg. De klutsbal daarna kwam bij Samantha, doch zijn kon niet afdrukken. En zo eindigde deze competitie met een goede tweede helft. Helaas was het niet genoeg om een nederlaag te voorkomen.