• BAVEL VR1 STUNT IN BEKER TEGEN TOPKLASSER RVVH!

21 jan 2019
  • Met Muijs Scaldis als nieuwe sponsor op het shirt werd zaterdag aangetreden in de nationale bekerstrijd tegen RVVH, 5e in de tussenstand van de topklasse, op een vrieskoud sportpark De Roosberg. De trainersstaf had de tegenstander goed geanalyseerd en een duidelijk plan was voor ogen om de strijd aan te gaan. Vanaf het begin was te zien dat de inzet van de meiden enorm was en de uitgestippelde tactiek leek goed te werken.

Het was RVVH dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg uit een vrije trap op twintig meter van de goal. Deze strandde echter in de muur. Snel daarna kwam Bavel op voorsprong, nadat Ilse van der Heijden op rechts goed doorging en een puike voorzet gaf, die door Lisa Jansen binnengelopen kon worden: 1-0! Ook het volgende gevaar kwam van het felle Bavel. Wederom een voorzet van rechts, maar er was geen groenhemd voor de goal die erbij kon.

Daarna leek RVVH wat meer grip te krijgen en creëerde het de nodige kansen. In de 27e minuut een snelle Ridderkerkse aanval over links, waarna de spits vanaf rand zestien over schoot. Even later ging een schot uit de tweede lijn net naast. In de 30e minuut trad keepster Ivanka Puik goed op bij een hoge bal na een vrije trap, en ook in de 32e minuut redde Ivanka uitstekende na een mooie diepe bal van RVVH. Even later trad Layla verdedigend goed op toen RVVH dreigend werd. Bavel werd in deze fase slechts sporadisch gevaarlijk. Zo was er in de 39e minuut een corner vanaf de rechterkant die de Ridderkerkse keepster nog net weg kon tikken. Een poging van Guusje Raaijmakers uit een vrije trap van zo’n 30 meter ging hoog over. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Meteen na rust kreeg Marès Beekers een grote kans om de voorsprong uit te breiden, maar haar inzet werd een prooi voor de keepster. RVVH voerde de druk daarna verder op, en het spel speelde zich voornamelijk af op de Bavelse helft. De meiden hielden goed stand en uitgespeelde kansen kregen de gasten dan ook niet. Wel de nodige kansjes uit vrije trappen vanuit de tweede lijn, maar Ivanka had er steeds goed het oog in. Op het uur kreeg Mares, na een felle inzet, een gele kaart. En even later was het een attente Ivanka die een diepe bal achter de verdediging onschadelijk maakte door goed uit haar doel te komen. In de 74e minuut scoorde Hilde Veth, een belangrijke schakel in de tevoren uitgestippelde tactiek, na een assist van Marès de 2-0, door met een fraai lobje de keepster te verschalken.

Na deze treffer werd Pleun van Ginneken gewisseld en kwam Manousch Michielsen voor haar in het veld. In de 78e minuut scoorde RVVH de aansluitingstreffer door een kopbal na een voorzet van de rechterkant. Bavel ging meer en meer de lange bal hanteren en brak af en toe uit. Dat noopte RVVH soms tot een overtreding, waarvoor in de 79e minuut een gele kaart werd geïncasseerd na een overtreding op Ilse. Ook Bavel beet in de slotfase van zich af en dat leverde Layla een gele kaart op. Twee vrije trappen van RVVH vanaf zo’n 26 meter zorgden voor spanning langs de kant, maar werden weer een prooi voor keepster Ivanka. In de slotfase kwam Amber van Boxel in het veld voor Lisa. Vervolgens was er verbazing langs de lijn bij de Bavel-supporters, toen de over het algemeen goed leidende scheidsrechter aangaf dat er zes minuten blessuretijd bijkwam. In die tijd kreeg RVVH nog drie corners, die niets opleverden, en incasseerden ze nog een rode kaart na een overtreding op Ilse.

Met de 2-1 overwinning schreven de meiden met strijd, inzet en goed verdedigend werk als een TEAM geschiedenis, door het bereiken van de volgende bekerronde. Daarin is volgende week zondag, om 14.30 uur, Eredivisieclub Ajax de tegenstander is!