• LID WORDEN?

 • BAVEL VR1 PAKT TERECHT DRIE PUNTEN TEGEN VENRAY

  11 mrt 2019
  |
  • 0
 • Onder zeer winderige omstandigheden werd vandaag aangetreden tegen Venray. Gelet op de kleine puntenverschillen op de ranglijst een wedstrijd waarin met een overwinning goede zaken gedaan zouden worden richting de subtop.

  Bavel had de eerste helft de wind tegen, maar voetbalde goed en slim. Veel lage ballen en veel rust aan de bal. Het eerste gevaar was echter voor de gasten, maar meer dan een corner leverde de inzet niet op. Even later kwam Bavel aan de rechterkant via Marès Beekers en Amber van Boxel gevaarlijk door, maar ook daar was een corner (die geen gevaar kon stichten) het resultaat. Na ruim een kwartier was het weer Amber die een kans kreeg. Zij vond de keepster op haar weg, waarna de rebound van Hilde Veth werd geblokt.

  Venray hanteerde veel lange diepe ballen die, gedragen door de wind, doorschoten. Bavel controleerde de eerste helft achterin en werd sporadisch gevaarlijk. In de 26e minuut werd Ilse van der Heijden in de zestien nog net van de bal gezet. Even later werd ze net buiten diezelfde zestien onreglementair gestuit. De vrije trap in de 29e minuut werd door aanvoerster Zoë van Ginneken onberispelijk binnengeschoten: 1-0. Dat was tevens de ruststand, nadat de rest van de eerste helft beide partijen niet meer voor gevaar konden zorgen.

  Bavel schoot na rust uit de startblokken. In de 46e minuut gaf Manousch Michielsen vanaf de rechterkant een fraaie voorzet, die door Marès werd teruggelegd en door Ilse werd binnengeschoten: 2-0. In de volgende minuut was Ilse dichtbij de 3-0, doch haar inzet trof de lat. Tegen de wind in lukte het Venray, dat het hoofd niet in de schoot wierp, beter om te voetballen. De bezoekers werden daardoor ook gevaarlijker dan in de eerste helft. In de 56e minuut ging een schot van de opgekomen linksachter voorlangs, maar in de 61e minuut werd uit een (makkelijk toegekende) vrije trap de ‘Anschlusstreffer’ gemaakt, 2-1.

  In de 68e minuut kregen de gasten een grote kans doch deze ging ruim naast. Vlak daarna mocht Zoë, na weer een overtreding op Ilse net buiten het strafschopgebied, aanleggen. Deze keer stond de keepster op haar post. In de 72e minuut kwam Emma van Nijnatten Amber vervangen. Daardoor schoof Sophie Fijneman een positie door naar het middenveld. Bavel bleef op zoek naar meer treffers en zag Hilde voorlangs schieten. In de 83e minuut tikte Manousch een bal hoog door. Sophie ging goed door en tikte de bal langs de keepster, maar ook net naast de goal. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd vond Guusje Raaijmakers met een lange vrije trap Manousch. Zij legde terug en Pleun van Ginneken schoot de 3-1 binnen, en zo was de strijd gestreden.