• BAVEL VR1 OP SCHOT TEGEN TREKVOGELS

19 mei 2019
  • Vandaag een wedstrijd tussen twee middenmotors. Daarbij is de nacompetitiezone nog enigszins in de buurt, gelet op de kleine verschillen op de ranglijst. Bavel won de strijd tegen Trekvogels terecht, door te spelen vanuit een goede organisatie en door strijdlust gepaard te laten gaan met doelpunten.

Bavel startte niet echt lekker, want al in de tweede minuut leidde een foute pass de vroege openingstreffer voor de gasten uit Nijmegen in. Maar de Bavelse meiden toonden veerkracht en gingen voetballen met veel meer beweging dan vorige week. Bavel kreeg ook meer ruimte voorin, want Trekvogels groef zich niet in. Na ruim een kwartier spelen was het Ilse van der Heijden die, na een pass van Lisa Jansen, met een laag schot de gelijkmaker op het scorebord zette.

Nadat het spel zich een tijdje op het middenveld afspeelde, was het in de 25e minuut Emma van Nijnatten die net buiten de zestien een ‘nuttige’ overtreding moest maken om te voorkomen dat Trekvogels gevaarlijk werd. De daaruitvolgende vrije trap werd hoog over en naast gekruld. Even later was het Sophie Fijneman die de bal diep gaf op Ilse. De Nijmeegse keepster trok aan
    de noodrem en de bal ging op de stip. Aanvoerster Zoë van Ginneken schoot de bal vanaf elf meter onberispelijk binnen: 2-1.

Even later kreeg Bavel een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, nadat Emma was neergelegd ten koste van een gele kaart. Dit keer wist Zoë het net niet te vinden. In de slotfase van de eerste helft kreeg Trekvogels twee kansen op de gelijkmaker. Eerst een schot van de rechterkant, dat voorlangs ging en in de 43e minuut
    via een penalty. Toegekend na de (in mijn ogen) enige fout van de scheidsrechter van vandaag: Guusje Raaijmakers tikte de bal weg van een aanvalster, die daarna ook werd geraakt. Toch ging de bal op de stip. De penalty werd keihard ingeschoten, maar sluitpost Ivanka Puik koos de goede hoek en bracht fantastisch redding! Zo was de
    ruststand 2-1.

Na rust kwamen Hilde Veth en Layla in het veld voor Samantha Tielrooy (blessure) en Emma. Bavel ging op zoek naar een vergroting van de voorsprong en was er in de 51e minuut dichtbij toen Ilse, na een fraaie steekpass van Hilde, de bal over schoot. Kort daarna was het Ilse die goed doorkwam op rechts en een afgemeten voorzet afleverde. De bal werd door Hilde goed ingeschoten achter de kansloze keepster: 3-1. Bavel bleef op zoek gaan naar meer en was dichtbij de 4-1. Na een mooie strakke voorzet vanaf rechts van Lisa, kreeg Ilse bij de tweede paal net haar voet niet tegen de bal. Vlak daarna viel Ilse geblesseerd uit en kwam Amber van Boxel haar vervangen.

Het eerste gevaar daarna kwam van de gasten, doch een vrije trap van zo’n 20 meter ging naast. Daarna was het weer Bavel dat gevaarlijk werd uit een slimme vrije trap van Charissa Burgwal op Amber, die op haar beurt Hilde vond. Haar uithaal werd een prooi voor de keepster. In de daaropvolgende minuut kwam Marès Beekers door, maar ook zij stuitte, vanaf 'randje zestien', op de keepster. Niet lang daarna werd Amber op rechts weggestuurd en haar
    inzet werd tot corner verdedigd. Ook Lisa, komend van randje buitenspel, kon na een foutje achterin bij Trekvogels niet profiteren en vond de keepster op haar weg.

In de 85 e minuut was er nog Nijmeegs gevaar vanaf de rand van het strafschopgebied, maar Ivanka bracht
    redding. In de slotfase was Amber attent bij een foutje in de Nijmeegse verdediging, maar haar puntertje ging net naast het doel. Toch kwam er nog een fraaie kers op de taart voor Bavel. Pleun van Ginneken vond Amber met een afgemeten passje binnendoor. Amber nam de bal goed aan en draaide zich daarbij meteen vrij, waarna ze beheerst de 4-1 binnenschoof.

Het had nog mooier kunnen worden in de slotminuut, maar na doorkoppen van Marès had de moegestreden Lisa geen kracht meer om vrij voor de keepster haar doelpuntje
    mee te pakken. Toch kreeg Bavel vandaag het resultaat waar het naar op zoek was. Zo is lijfsbehoud definitief veiliggesteld in dit, zoals de wedstrijdfolder van vandaag al aangaf, wisselvallige seizoen van de groenhemden.