• BAVEL VR1 NIET LANGS RIGTERSBLEEK

10 dec 2018
  • Vorig seizoen twee gelijke spelen tegen deze tegenstander en ook in de eindrangschikking evenveel punten. Dit seizoen was Bavel beter gestart en hoopte het deze competitiehelft af te sluiten met een overwinning. Het mocht echter, ondanks het veel betere veldspel van de groen-witten, niet zo zijn. Het werd wederom een remise, na een doelpuntrijke slotfase. Daarmee deed Bavel zich tekort, aldus ook de leiding van de tegenstander die enigszins tevreden terugging naar Enschede.

Bavel startte goed op een winderig en af en toe door regenbuien geteisterd sportpark De Roosberg. De eerste mogelijkheid was in de 7e minuut voor Ilse van der Heijden, die werd weggestuurd door Hilde Veth. Haar schot werd echter geblokt. In de 14e minuut kreeg Sophie Fijneman een kans na een voorzet van Ilse van rechts. Enigszins gehinderd door een verdedigster schoot ze echter naast. Na zo’n 25 minuten het eerste grotere gevaar van Rigtersbleek: het schot van afstand ging naast.

Daarna was het weer Bavel dat gevaarlijk werd na een voorzet van Lisa Jansen. Marès Beekers zag haar inzet helaas gekeerd door de keepster. Even later werd een vrije trap van aanvoerster Zoë van Ginneken een prooi voor diezelfde keepster en ging een lage schuiver uit de tweede lijn, van de opgekomen Guusje Raaijmakers, via een verdedigster naast. Kort daarna lukte het niet de keepster te verschalken, toen de bal na een inzet van Hilde en een daaropvolgende scrimmage naast ging.

Rigtersbleek werd slechts sporadisch gevaarlijk. Zo redde Ivanka Puik in de 37e minuut op een Enschedees schot. In de 39e minuut kwamen de gasten uit een counter, geheel tegen de verhouding in, op voorsprong tijdens een enorme hoosbui. Nog voor rust probeerde Bavel de stand gelijk te trekken, doch een vrije trap van Mares ging naast en een rebound van haar op een voorzet van Ilse ging over.

Meteen na rust ging Sophie door aan de linkerkant, haar voorzet bereikte echter geen spits. Het was Bavel dat de aanval bleef zoeken en Rigtersbleek dat met man en macht verdedigde. Na een corner zag Zoë een inzet uit de tweede lijn net over gaan. In de 55e minuut kwam Amber van Boxel in het veld voor Hilde. In de 59e minuut was Bavel dichtbij, maar het schot van Lisa ging rakelings naast. Daarna was het Sophie die, na een combinatie met Ilse, net over schoot.

In de 72e minuut kwam Samantha Tielrooy in het veld voor Lisa. Bavel bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar liep in de 75e minuut tegen een counter aan, waarbij een vlagsignaal voor buitenspel door de scheids werd weggewuifd: 0-2. Bavel rechtte de rug en in de 80e minuut maakte Ilse met een schot over de keepster de aansluitingstreffer. Daarna moest Charissa Burgwal naar de kant en was Anne Hoefnagels haar vervangster. Bavel ging op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Guusje uit een corner nog naast had gekopt, was het Zoë die in de 83e minuut uit een vrije trap, van zo’n 22 meter recht voor het doel, fraai de 2-2 aantekende. Bavel wilde meer en ging op zoek naar nog een treffer. Een voorzet van Sophie vanaf links vond het hoofd van Marès bij de tweede paal. deze harde inzet ging echter net naar de verkeerde kant van het aluminium.

De wedstrijd leek in een enorme deceptie te eindigen voor de groen-witten toen, in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd, een corner bij de tweede paal kon worden ingeschoten: 2-3. Een minuut later was het echter alweer gelijk, Zoë nam een vrije trap aan de rechterkant van de zestien, de afvallende bal kwam bij Samantha. Zij haalde verwoestend uit en schoot de bal in de linkerkruising schoot, 3-3! In blessuretijd bleef Bavel zoeken naar de drie punten, die ook verdiend zouden zijn. Helaas schoot Sophie net naast en Ilse net over. Zo eindigde deze wedstrijd, net als vorig seizoen, in een gelijkspel. Al voelde het voor Bavel dit keer wellicht als twee verliespunten.