• LID WORDEN?

 • BAVEL VR1 BEKERT VERDER NA TERECHTE WINST OP HEERENVEENSE BOYS

  16 dec 2018
  |
  • 0
 • Op een koud sportpark De Roosberg heeft Bavel het voetbaljaar 2018 afgesloten met een goede en ruime overwinning op zaterdaghoofdklasser Heerenveense Boys. Met bij vlagen goed voetbal werden de gasten terug naar het Hoge Noorden gestuurd.

  De openingsfase leverde geen echte kansen voor beide doelen op. Het was aftasten en kijken wat er mogelijk was. In de 17e minuut was het Bavel dat de eerste grote mogelijkheid kreeg en op voorsprong kwam. Guusje Raaijmakers vond spits Manousch Michielsen, die een goede pass op Hilde Veth gaf. Zij kapte zich vrij in de zestien en schoot met links raak: 1-0! De gasten gaven zich niet zo maar gewonnen en beten in de fase daarna van zich af. Een schot in de 18e minuut ging net naast. In de 23e minuut kreeg Heerenveense Boys een corner en was het Sophie Fijneman die de inzet van de lijn kopte en zo de gelijkmaker voorkwam.

  Daarna kreeg Bavel de controle weer terug. Net na het half uur schoot Sophie, na een combinatie met Amber van Boxel aan de linkerkant, net naast. De volgende Bavelse aanval schoot Guusje helaas ook net naast. Zo nu en dan kwam Heerenveense Boys gevaarlijk door. In de 34e minuut was het eerst Samantha Tielrooy die een schot blokte en vervolgens Manousch die de corner van de gasten met het hoofd onschadelijk maakte. Even later was het Manousch die na een kluts in het vijandelijke strafschopgebied een goede voorzet gaf. Pleun zag haar inzet door de Friese verdediging geblokt en uit de daaropvolgende corner van Zoë van Ginneken schoot Manousch hoog over bij de tweede paal.

  Na rust, de toeschouwers waren nog niet gesetteld, was het vanaf de aftrap binnen enkele seconden al gelijk. Een hoog naar voren getrapte bal werd, na een soort rebound, door de spits over Ivanka binnengetikt. Bavel stelde echter snel orde op zaken en nadat Pleun in de 48e minuut nog de keepster op haar weg trof, vond ze in de 51e minuut met het hoofd wel het doel. Na een ietwat rare hoge bal prikte ze de bal voor de keepster weg het doel in, 2-1! Een treffer die Bavel vertrouwen gaf. Even later had Pleun de kans om de Bavelse voorsprong te vergroten, maar weer stuitte ze op de keepster. Bavel kreeg meer en meer het betere van het spel, al moesten ze alert blijven op de soms snelle uitvallen van de Friezinnen. Zo verdedigde Zoë zeer goed bij een counter van de gasten.

  Bavel bleef op zoek naar meer goals en Marès Beekers was er in de 58e minuut dichtbij, maar ze schoot in de handen van de keepster. Enkele minuten later gaf Marès een fraaie pass op Amber, die zich goed vrij kapte en de bal richting de kruising schoot. Ook hier had de sluitpost echter een antwoord op: ze tikte de bal fraai uit de kruising. In de counter was Heerenveense Boys dichtbij de gelijkmaker, maar er werd op de lat gekopt en de rebound werd door Guusje weggewerkt. Uit de Bavelse tegenaanval die daar weer op volgde, werd het 3-1. Hilde vond Marès, die met een vlammend schot binnenschoot.

  In de 67e minuut kwam Anne Hoefnagels in het veld voor Samantha. En nadat in de 80e minuut Heerenveense Boys uit een corner dichtbij de aansluitingstreffer was, kwam Ilse van der Heijden in het veld voor Pleun. In de 82e minuut volgde de mooiste aanval van de koude avond: de groen-witten leken zich aan de linkerkant aanvallend vast te lopen en verlegden via vele schijven snel en over de grond de bal naar de rechterkant. Daar werd via Guusje en Anne Ilse gevonden, die fraai de 4-1 aantekende. In de slotfase werden de gasten nog eenmaal gevaarlijk, maar de inzet ging over. Zo wonnen de groen-witten meer dan terecht deze bekerstrijd.