• BAVEL SPEELT GELIJK IN AMSTERDAM

10 feb 2019
  • Na de bekerwedstrijd tegen Ajax nu weer een Amsterdamse tegenstander: de vrouwen van Buitenveldert VR2. De hekkensluiter van de hoofdklasse, dus wel een iets ander kaliber. Buitenveldert trad aan met een geheel ander team dan in de heenwedstrijd, met 5 á 6 speelsters van het eerste team binnen de lijnen. De Amsterdamsen startten fel en kregen in de openingsminuut meteen een grote kans: de bal werd voorlangs gekopt. Even later, een buitenspelgeval waarvoor niet werd gevlagd, de volgende kans waarbij de bal naast werd geschoten.

Na het openingsoffensief kwam Bavel beter in de wedstrijd en het eerste gevaar kwam van Lisa Jansen met een schot uit de tweede lijn, na een fraaie crosspass van Guusje Raaijmakers, dat een prooi werd voor de keepster. In de 12e minuut kwam Ilse van der Heijden goed door aan de rechterkant, maar haar voorzet was net te scherp. Daarna was het weer Buitenveldert dat gevaar stichtte via een lange bal, waarbij de bal uiteindelijk vanaf de zijkant de lat schampte.

In de fase daarna was het Bavel dat via corners gevaarlijk werd, waarbij ´de luchtmacht´ werd ingeschakeld. Nadat de eerste twee corners op de paal belandden (schoten van Pleun van Ginneken en Charissa), werd de derde corner in de 31e minuut fraai binnengekopt door Manousch, 0-1. De rest van de eerste helft heerste Bavel. De ploeg kreeg via Hilde Veth kans op een grotere voorsprong. Een treffer van Manousch werd wegens buitenspel (randje) afgekeurd, Ilse verschalkte de keepster bijna met een lobje, maar bijna is niet helemaal helaas... Toch werd nog voor rust de marge vergroot na een aanval over de linkerkant, waarbij de bal via Sophie Fijneman en Hilde bij Ilse kwam. Zij stormde alleen op de keepster af en schoot beheerst binnen.

Na rust werd het niveau van de wedstrijd wat minder en slaagde Bavel er steeds minder in de bal goed in de ploeg te houden en uit te verdedigen. In de 65e minuut werd het 1-2 na een snelle aanval. Kort daarna viel Lisa geblesseerd uit en kwam Samantha Tielrooy voor haar in het veld. Even later werd Buitenveldert tweemaal gevaarlijk en waren er reddingen van Sophie en Charissa nodig om erger te voorkomen. In de 77e minuut redde keepster Ivanka Puik op een Amsterdams schot.

Bavel kreeg daarna wat kansjes, via een vrije trap van Marès Beekers van zo’n 25 meter (in de handen van de keepster) en een kopbal van Manousch (hoog over). In de 82e minuut werden Manousch en Marès gewisseld en kwamen Anne Hoefnagels en Layla in het veld. In de tweede minuut van de blessuretijd kreeg Pleun dé kans om de wedstrijd in het slot te gooien, maar haar inzet krulde net naast de paal. Daarna herhaalde de geschiedenis zich en kreeg Bavel - net als vorig seizoen - in de derde minuut blessuretijd een onterechte corner tegen. Deze werd niet goed weggewerkt en de rebound viel binnen. Bavel slaagde er daarna, ondanks kleine kansjes voor Ilse en Hilde, niet in de drie punten alsnog te pakken.