• Bavel maatje te klein voor Ajax in achtste finale beker

29 jan 2019
  • Een week na de uitschakeling van topklasser RVVH hebben de vrouwen van VV Bavel niet voor een stunt kunnen zorgen. Ajax was een maatje te groot en won met duidelijke cijfers, 0-13.

Maar wat een week was het voor de meiden van coach Mark van Gils. Er ging een vibe door Bavel… het grote Ajax, landskampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen kwam op bezoek. Een historische gebeurtenis volgens velen bij VV Bavel en dat was het ook.
    De hele week verschenen op allerlei (sociale) media berichten over de op handen zijnde wedstrijd. Meiden en coach werden geïnterviewd en er werden uitgebreide voorbereidingen getroffen waarbij niets aan het toeval werd overgelaten.
    Speciale posters en sjaals voor de supporters (die gretig aftrek vonden) werden gemaakt. Verkeersregelaars en een parkeerterrein in een weiland geregeld om sportpak De Roosberg (waar niet al te veel plek is voor een dergelijke happening) voor iedere fan toegankelijk te maken.
    Dat het een historische gebeurtenis werd ook door het bestuur van VV Bavel onderkend en mede om die reden werden voor de wedstrijd de grondleggers van het vrouwenvoetbal in Bavel, Jeanne en Ton Bogers en Cor Ruygh Peeters, in het zonnetje gezet door het team.
    Dan was er, onder toeziend oog van naar schatting 900 toeschouwers (!), een prachtige opkomst met vuurwerk, werden de speelsters 1 voor 1 omgeroepen en kwamen ze alle 22 met een pupil in Bavel en Ajax-tenue (dank Ajax) het veld op.
    In de wedstrijd werden de intenties en mogelijkheden van Ajax snel duidelijk. Veel druk en goede en snelle balbehandeling en positionering. Bavel, zoals te voren door coach Van Gils reeds aangekondigd, weigerde zich in te graven en zo werd het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Bavel hield stand tot de 22e minuut waarin de 0-1 viel en daarna maakte Ajax nog voor rust snel het verschil. Bavel kreeg via Mares Beekers en Hilde Veth 2 kansjes maar helaas werd het net niet gevonden. Na rust liep Ajax verder uit en bereikte zo de kwartfinale. Daarmee kwam een einde aan dit prachtige bekeravontuur voor dit dapper strijdende team en kunnen ze deze onvergetelijke ervaring trots in hun zak steken.