• LID WORDEN?

 • BAVEL LAAT TWEE PUNTEN LIGGEN TEGEN ONMACHTIG DSE

  4 nov 2018
  |
  • 0
 • Vandaag stond de West-Brabantse derby Bavel-DSE in de hoofdklasse B op het programma. Bavel startte fel en al in de 1e minuut dwong Ilse van der Heijden de keepster van de gasten tot een redding. Bavel maakte het spel, maar af en toe kwam DSE er gevaarlijk uit via de counter. In de 4e minuut kreeg DSE zo een kans via de linkerkant, maar het schot ging voorlangs. In de 9e minuut kwam Lisa Jansen gevaarlijk door na een op het middenveld onderschepte bal. Ze raakte de bal op de buitenkant van de voet en daardoor ging de bal ver naast. Een minuut kreeg spits Pleun van Ginneken een 100% kans, na een vlotte combinatie over rechts tussen Charissa Burgwal en Lisa. Haar inzet miste echter overtuiging en ging over.

  In de 22e minuut werd DSE gevaarlijk uit een corner. De bal werd ingekopt en ging er via de binnenkant van de tweede paal weer uit. Daarna was het opnieuw Bavel dat gevaarlijk werd via de linkerkant. Ilse sneed daar naar binnen, werd neergehaald in de zestien, maar de verder goed leidende scheidsrechter zag er tot ontzetting van het Bavels publiek geen strafschop in. Toen even later Hilde Veth werd neergehaald op het middenveld kreeg Bavel wel een vrije trap. De inzet van Zoë van Ginneken werd door de muur geblokt. Net voor het halfuur weer Bavels gevaar. Dit keer uit een corner, waar Zoë met een dropkick net over schoot. Uit de volgende aanval werd DSE gevaarlijk via de rechterkant, het schot ging echter over.

  Daarna was het weer Bavel dat de klok sloeg en het spel maakte. Na paniek in de DSE-verdediging werd de bal door de blauwhemden over het eigen doel gewerkt. Uit de daaropvolgende corner leek Zoë te scoren, doch de scheids had net ervoor gefloten omdat een verdedigster na een duel met Guusje Raaijmakers was blijven liggen in het strafschopgebied. Even later stoomde Guusje van achteruit op en schoot net naast. In de 39e minuut raakte een inzet van Lisa de binnenkant van de paal, en ook hier stuitte de bal het veld weer in. In de 41e minuut was het wederom Lisa die een voorzet van Hilde inschoot, maar de keepster redde zeer fraai. Op slag van rust schoot Charissa na een voorzet van Ilse hard op de keepster en ging de rebound van Guusje via de verdediging over.

  Na rust kwam Marès Beekers Layla vervangen. Dat had wat omzettingen in het team tot gevolg. De organisatie werd even gezocht en DSE kreeg een kans uit een vrije trap. Ivanka Puik stompte de bal goed weg en de rebound ging naast. Dat was ongeveer het laatste wapenfeit van DSE deze wedstrijd. Ze zetten geen druk naar voren in de tweede helft, lieten Bavel het spel maken en ‘parkeerden de bus’.

  Bavel kreeg vele kansen. Ilse mikte in de 51e minuut vanaf rechts net naast en schoot even later uit de tweede lijn opnieuw aan de verkeerde kant van de paal. In de volgende minuut schoot Samantha Tielrooy net links naast het doel. Lisa zag een inzet rakelings overgaan. En ook Samantha zag haar poging, na een vrije trap van Zoë, via een verdedigster over het DSE-doel gaan. De bezoekers ontsnapten hier meerdere malen.

  Marès trof in de 75e minuut met een volley de lat. In de 78e minuut werd Lisa diep gestuurd door Ilse, maar haar inzet met links ging via de keepster naast. Manousch Michielsen kwam nog voor de daaropvolgende corner Pleun vervangen. Zij zag haar inzet uit de corner over gaan. DSE, voorin onmachtig, bleef met man en macht verdedigen en slaagde er ook in de slotfase in het doel schoon te houden, ondanks diverse Bavelse pogingen. Het mocht vandaag voor de groen-witten echter niet zo zijn en de verdiende overwinning - daar waren vriend en vijand het langs de lijn over eens - bleef uit. Zo won DSE een punt en verloor Bavel er twee.