• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

  Programma

  Uitslagen

 • Bastiaansen Mode & Wonen is trotse sponsor van v.v. Bavel

  22 feb 2022
  |
  • 0
 • Bastiaansen Mode & Wonen is trotse sponsor van v.v. Bavel: ‘Een club waar hele fijne mensen rondlopen’

   

  Wie Bastiaansen zegt, zegt Bavel. Wie Bavel zegt, zegt Bastiaansen. De kleding- en woonwinkel zijn onlosmakelijk met het dorp verbonden. Een familiebedrijf waar het ondernemersbloed door de aderen stroomt. En trotse sponsor van v.v. Bavel, want de familie Bastiaansen draagt onze club ook een warm hart toe.

  Vol trots vertelt Monique Bastiaansen over, in haar geval, de kledingwinkel. ,,Het is een familiebedrijf in hart en nieren. Van grootouders, overgenomen door de ouders en nu staan de kinderen in beide zaken. Mijn broers en ik zijn sinds een paar jaar in het bedrijf gerold. Nu runnen wij het dus samen met mijn ouders.”

  Het bedrijf gaat zich binnenkort verder uitrollen in de Bavelse dorpskern. ,,Als een mooie aanvulling en innovatie hebben we het zalencentrum en het voormalige café van de Tussenpauz gekocht. Daar gaan we een herenzaak van maken”, geeft Monique duiding. ,,Dan blijft de winkel tegenover de kerk een hele mooie zaak voor dameskleding. En de bedoeling is dat we in de Tussenpauz ook een restaurant gaan openen.”

  Monique en haar familie voelen dat ze daarmee ook ‘iets aan het dorp’ geven. ,,We zijn er heel erg druk mee bezig. We willen graag iets terug doen voor het dorp Bavel. Het is een wens dat er meer horeca in het dorp komt. We denken dat de nieuwe plannen een extra toevoeging voor onze winkels en het dorp zijn.”

  Uiteraard sturen de ondernemingen de klanten naar beide zaken, want even verderop in de Kerkstraat is de woonwinkel gevestigd. Daar runnen Mark en Birgit Bastiaansen, broer en zus, de boel. Stapje voor stapje nemen zij het van hun ouders over. Mark: ,,Ze zullen nog enorm betrokken blijven, want zelfs onze oma komt elk weekend nog even binnen lopen met een zak krentenbollen en een zak eierkoeken.”

  Voor Birgit was het wel even wennen om zelf verantwoordelijk te worden. ,,Het was nooit echt een wens van me om de zaak over te nemen. Die vraag kwam toen onverwachts maar uiteindelijk heb ik toch besloten om het samen met Mark te doen. Dat heeft goed uitgepakt.” Mark: ,,Ik zat er al een paar jaar langer dan Birgit. Je loopt van jongs af aan al in die winkels te dartelen. Je kan de winkels als een extra gezinslid zien.”

  Monique zegt dat het hard werken is, maar dat ze het ondernemen met de paplepel is ingegoten. ,,Je weet dat je in het weekend keihard moet werken, dat de avonden ook meetellen en dat je 24/7 met het bedrijf bezig bent. Er zijn altijd valkuilen, maar ik vind het het allerleukste beroep van de wereld.”

  Waarmee onderscheiden de winkels zich eigenlijk? Waarom moet iemand naar de kleding- of woonwinkel komen? ,,Ik denk dat wij een mooi en breed assortiment hebben. Van dagelijkse kleding tot aan kleding voor speciale gelegenheden”, legt Monique uit. ,,Het helpt enorm dat we een team vol specialisten hebben. Het belangrijkste is dat zowel het personeel als de klanten met een goed gevoel de winkel uitstappen. Een kopje koffie en een hapje eten helpen daar wel bij. Het moet een uitje zijn.”

  Mark en Birgit over de woonwinkel: ,,We maken graag de tijd voor de mensen. We hebben een uitgesproken collectie in het hogere segment. Je koopt niet zomaar even een stoel of een bank. Het gaat vaak ook om grote projecten. Je bouwt met veel klanten ook een goede band op. We stoeien met de klant tot hetgeen wat ze echt willen gevonden is: met plattegronden, impressies, sfeerbeelden etc.”

  Sportkleding of voetbalschoenen vind je bij Bastiaansen niet, maar de voetbalvereniging staat er wel hoog in het vaandel: ,,V.V. Bavel is natuurlijk Bavel. Iedereen heeft er op een of andere manier wel een binding mee”, zegt Mark. ,,Om te gaan kijken, om zelf te voetballen of om er een biertje te drinken. En het is leuk om op de shirtjes te staan.” Brigit heeft zelf ooit nog het mooie groen en wit mogen dragen. ,,Ik heb er zelf nog een tijdje gevoetbald, dus ik weet hoe het werk binnen zo’n club. Het brengt heel veel mensen bij elkaar.”

  Monique wil graag nog iets kwijt: ,,We dragen de club ook een warm hart toe, want het is gewoon een mooie club met hele fijne mensen. De voetbalclub was altijd een belangrijk onderdeel van ons gezin. Het is leuk om iets terug te doen voor de club. En een stukje naamsbekendheid pak je altijd mee. ”

  Neem eens een kijkje op websites van de winkels:

  Bastiaansen Mode: https://www.bastiaansenmodestad.nl/

  Bastiaansen Wonen: https://bastiaansenwonen.nl/