• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

  Programma

  Uitslagen

 • Bas Plasman aast met Bavel 1 in de derde klasse op revanche: ‘Zin om weer lekker te knallen’

  22 sep 2022
  |
  • 0
 • Bavel 1 zonder Bas Plasman (21)? Dat is bijna niet meer voor te stellen. Al heel wat jaren is hij een vaste waarde in ons vlaggenschip. Ook dit seizoen hoopt hij in de derde klasse weer te vlammen. ,,Ik vind het heerlijk als er veel publiek langs de lijn staat.”
   
  De bekerwedstrijden zijn inmiddels gespeeld en de voorbereiding op de competitie draait op volle toeren. Wat waren na de zomerstop de eerste indrukken van Bas? ,,In de eerste weken was het vooral leuk om iedereen weer te zien. In de vakantie heb je wel contact met wat teamgenoten, maar het is gewoon lekker om weer tegen die bal te trappen.” 
   
  De Bavelse herenselectie bleef grotendeels bij elkaar en daar is de verdediger blij mee. ,,Het zijn weer veel bekende gezichten. Natuurlijk hebben we nog even teruggekeken op onze degradatie, maar nu is de knop inmiddels wel weer om.”
   
  Een nieuw seizoen. Een nieuwe competitie. De indeling leverde bij Bas, en de rest van selectie, een beetje gemengde gevoelens op. ,,Vorig jaar waren het clubs als JEKA, Madese Boys en Beek Vooruit, die natuurlijk allemaal in de buurt liggen. Nu zitten er ook ploegen tussen uit Dordrecht en omgeving.” Potjes tegen DIA, Terheijden en opnieuw Madese Boys kijkt de Bavelnaar erg uit, maar ook tegen de Dordtse ploegen wil Bas gewoon lekker vlammen. ,,Daar kan ik me prima voor opladen. Maar hoe meer fans langs de lijn, hoe beter.”
   
  De betrokkenheid. Dat is misschien wel de belangrijkste reden waarom Bas graag in het eerste speelt. ,,Voor die wedstrijden doe je het ook. Daar kijk je het meest naar uit. Je weet dat er dan veel publiek komt, dus dan is het heerlijk om dan te spelen. Gelukkig is dat bij Bavel enorm aanwezig.”
   
  Op zijn vijftiende maakte Bas zijn debuut tegen Beek Vooruit, om nu als 21-jarige een van meest ervaren spelers te zijn. ,,Inmiddels weet ik wel hoe het werkt, maar ook ik leer nog altijd dingen bij. Van spelers als Robin Adriaansen, Paul Adriaansen en Falko Fokkema heb ik de afgelopen seizoenen wel genoeg slimmigheidjes mogen leren. 
   
  De memorabele wedstrijd in 2016 tegen RBC in het stadion, waar Bavel op wonderbaarlijke wijze behoud in de derde klasse veilig stelde, springt er voor Bas wel uit. ,,Het was toen bijna 40 graden op het kunstgras en ik zag na 70 minuten al zwart voor mijn ogen. En het dan alsnog het redden op een hele speciale manier, dat vergeet je nooit meer.”
   
  Bas zit bij de club in het groen en wit op zijn plaats. Al jaren. ,,Ik zal nooit weggaan voor het geld. Dat is echt niets voor mij. Alleen als het team me niet meer bevalt of de sfeer niets is, dan wil ik wel een stap maken.” De kans is wel heel klein, dat zoiets bij Bavel gaat gebeuren, benadrukt hij. En een vriendenteam? ,,Hartstikke gezellig en ik ga ook bij ze kijken, maar ik wil wel op niveau spelen. De derde helft hebben we na onze eigen wedstrijd wel.”
   
  Na de verloren degradatiewedstrijd tegen Gilze (4-1) van vorig seizoen, vindt dat Bas er wel wat goed te maken is. ,,Daar willen we zeker revanche op gaan nemen. Dat was wel erg pijnlijk. Er stonden zoveel bekenden langs de lijn, dan wil je niet zo afgaan. We moeten laten zien dat we beter terug kunnen komen. Iedereen straalt positiviteit uit en de passie zit er zeker in.”
   
  - Jeroen Theunis