• Welkom bij v.v. Bavel Sportpark de Roosberg

  Programma

  Uitslagen

 • Autobedrijf Joosen is trotse sponsor van v.v. Bavel

  4 mei 2022
  |
  • 0
 • Autobedrijf Joosen is trotse sponsor van v.v. Bavel: ‘Wij hebben het dorp nodig en het dorp ons ook’

  V.V. Bavel is trots op alle sponsoren. We lichten er af en toe een trouwe sponsor uit. Waar staan de bedrijven voor en wat doen ze precies? Autobedrijf Joosen uit Dorst is al heel wat jaren verbonden aan onze club. Broers Toon en Wim Joosen aan het woord.


  Op de weg van Dorst naar Bavel vind je het bedrijf. Landelijk gelegen, bovenal herkenbaar. Hoe is het bedrijf daar ooit ontstaan? ,,In de avonduren hebben we ooit onze middenstandspapieren gehaald. Die cursus bleek zo leuk dat we vonden dat we er echt iets mee moesten gaan doen”, zegt Toon. ,,Bij ons thuis stond een landbouwschuur leeg, toen zijn we bij de gemeente gaan informeren of we dat pand mochten gebruiken. Dat duurde even, maar daarna kon de verbouwing aan het pand beginnen.”

  In januari 1999 was het zover, het autobedrijf van de broers kon eindelijk de deuren openen. Om meer dan twintig jaar later nog altijd op dezelfde locatie in Dorst te vestigen. ,,In 2006 hebben we de showroom gebouwd en hebben we de werkplaats uitgebreid. Stap voor stap hebben we geprobeerd uit te breiden”, duiden de broers.

 • Auto’s repareren, verkopen en ook schade-afhandeling zijn zaken waar het bedrijf zich mee bezighoudt. ,,En we zitten ook in de aanhangwagen verkoop en reparatie”, vertelt Wim. ,,Eigenlijk zijn we gewoon een beetje de dorpssmid. Mensen kloppen bij ons voor van alles en nog wat aan. Gelukkig kunnen we de mensen vaak helpen.”

   ,,We gaan vaak met zoekopdrachten van onze klanten aan de slag. Sommige mensen zoeken hun eerste autootje voor een mooie prijs, terwijl een familie weer bij ons aanklopt voor een grote gezinswagen”, aldus Toon. ,,Dan gaan we zoeken bij onze kennissen en groothandels door heel het land. We blijven zoeken totdat we denken de juiste wagen gevonden te hebben.”

  Wim is de man van de techniek. Hij sleutelt, repareert en werkt wat af. ,,Ik vind het mooi om lekker te sleutelen aan die wagens. Laat mij maar met de handen werken.” Broer Toon zorgt voor de bedrijfstechnische zaken. Het bedrijf telt in totaal zes werknemers, Toon en Wim meegeteld. ,,Ik ben meer bezig met de verkoop, de administratie en het aansturen van de garage.”

  Mensen uit de regio weten de garage goed te vinden. De garage draait ook grotendeels op vaste klanten uit Bavel, Molenschot en Dorst. Toon: ,,We proberen altijd boven de verwachtingen van onze klanten uit te stijgen. We willen de mensen vertrouwen geven. Vaak zien ze op de dag van aflevering de auto pas, dus dan heb je dat vertrouwen wel nodig. Het is toch, naast een huis, een van de grootste uitgaven die je als mens doet.”

  Plannen met ‘hun kindje’ hebben de broers nog altijd. ,,We gaan 32 garageboxen bouwen achter ons terrein voor verhuur. Voor hobbyisten en opslag van auto’s en motoren kunnen mensen dan bij ons terecht. We merken dat daar echt behoefte aan is. Een mooi nieuw plan, zeker als we ook naar de toekomst kijken”, zijn de broers eensgezind.

  Waarom sponsoren de sympathieke broers een lokale voetbalclub? Simpel. ,,Het dorp heeft ons nodig en wij hebben het dorp ook nodig. Dat is iets wat hand in hand gaat”, zegt Toon. ,,En het is gewoon heel erg leuk om te doen” vult Wim aan. ,,V.V. Bavel is een mooie club met hele fijne mensen, dus heel mooi om hier sponsor te zijn”, sluiten ze af.

 • Kijk voor meer informatie op de website van Autobedrijf Joosen