• Astrid Wagener nieuwe voorzitter commissie vrouwen- en meidenvoetbal

  12 feb 2020
  |
  • 0
 • De afgelopen zes jaar heeft Hans van Nijnatten de scepter gezwaaid als voorzitter van de commissie vrouwen- en meidenvoetbal bij v.v. Bavel. De aanstelling van de nieuwe hoofdtrainer van het eerste vrouwenelftal, Jim Verhaart, was zijn laatste actieve taak. De clubman geeft het stokje over aan Astrid Wagener, een vrouw die ook al jaren betrokken is bij het reilen en zeilen van de club. “Ik ben geboren en getogen in Breda, maar heb een groen-wit hart.”

  Kort maar krachtig vat Van Nijnatten de belangrijkste taken samen. “Voorzitter zijn van de commissie, het leiden van de organisatie. Daarbij ook zitting nemen in het bestuur om daar de belangen van het vrouwen- en meidenvoetbal te behartigen. Daarnaast onderhouden we  contacten met de buitenwereld, waaronder de KNVB. We moeten zichtbaar zijn en dat ook blijven.”

  Als Van Nijnatten terugkijkt, is hij vooral blij met de structuur die er nu staat. “Het is duidelijk wie waar verantwoordelijk voor is, ook binnen en buiten de club heerst daar nu meer duidelijkheid over. Het is leuk om dat van diverse mensen te horen, dat betekent dat we op de goede weg zijn. Het vrouwen- en meidenvoetbal wordt ook binnen het bestuur serieus genomen. De interesse is ook toegenomen. Je probeert de belangen op een goede en constructieve manier te behartigen.”

  Sportief gezien was de bekerwedstrijd van vorig jaar tegen de vrouwen van Ajax een mooi hoogtepunt. “In een heel korte tijd hebben we met veel mensen iets schitterends neergezet. De organisatie was op en top geregeld. Daar hebben we heel veel complimenten voor gehad.” Ook andere (kleine) dingen maken van hem een blij man. “Een berichtje van de leidster van de MO13-1 met een foto van een geslaagde Sinterklaasmiddag maakt mij net zo trots. Ook uit het trainen van het recreatieve vierde vrouwenelftal haal ik heel veel plezier.”

   De komende tijd staat onder andere het vormen van een meidenselectieteam op het programma. “We hebben al diverse inlooptrainingen georganiseerd en deze verliepen goed. De betrokkenheid en de doorstroming naar de selectie willen we met de komst van dit team vergroten. Voor onze eigen jeugd, maar ook voor speelsters van buitenaf”, vertelt de kersverse voorzitter van de commissie.

  Op haar veertiende begon de carrière van Wagener bij de Bavelse dorpsclub. “We voetbalden destijds met een zevental met meiden van twaalf tot achttien jaar. Ik voelde me op het voetbalveld als een vis in het water. Ook bij de seniorenelftallen verliep het allemaal prima; ik heb eigenlijk alle teams doorlopen. Ook heb ik toen al samen met andere clubmensen een meidenelftal gecoacht. Ik vind dat je best wat terug mag doen naar de vereniging als je hier al jarenlang voetbalt. Je moet elkaar gewoon helpen.”

  Momenteel is ze actief als coach van het derde vrouwenelftal en voetbalt ze in het 30+ team van de club. “Inspringen en bijspringen waar nodig. Zo heb ik ook veel wedstrijden gevlagd en ben ik ook betrokken geweest bij de organisatie van toernooien en evenementen.” Een nieuwe functie als deze lijkt haar op het lijf geschreven. “De ervaring van de afgelopen jaren helpt daar wel bij, want je weet wat er speelt en waar behoefte aan is. Ik vind het heel tof om deze tak van de club te kunnen vertegenwoordigen”, sluit Wagener vol goede moed af.

  Vragen of meer informatie over het vrouwen-en meidenvoetbal bij v.v. Bavel? Kijk op verderop in de website of stuur een e-mail naar meidenenvrouwenvoetbal@vvbavel.nl!