• Afscheid Emma van Nijnatten

24 jun 2020
  • Emma van Nijnatten stond altijd te boek als groot talent binnen v.v. Bavel. Helaas moet de selectie al na 2,5 seizoen afscheid nemen van de verdediger. “Ik kan het voetballen helaas niet combineren met mijn studie en met de studentenvereniging waar ik bij ga en ik heb nu de keuze gemaakt voor het studentenleven”, legt Emma uit.

“Ik heb een hele fijne tijd gehad bij Bavel. Altijd voelde ik mij thuis en werd ik warm onthaald”, vertelt Emma. Dat is niet zo gek voor iemand die al haar hele leven op sportpark de Roosberg komt. “Op mijn zesde ben ik begonnen en op twee jaar bij Stedoco na heb ik altijd bij Bavel gevoetbald.”

“Ik heb zo lang mogelijk bij de jongens gespeeld, om mezelf goed te ontwikkelen. Op mijn 17e was ik er klaar voor om de stap naar de selectie te zetten.”

Achteraf kijkt Emma tevreden terug op die keuze: “Het is misschien spannend voor veel spelers om de overstap van de jeugd naar de selectie te maken, maar ik ben er trots op dat ik deel uit heb mogen maken van de selectie. En ik wil tegen alle jeugdspelers zeggen dat je als speler groeit en veel leert van de overstap naar de selectie.”

Terugkijkend op de afgelopen seizoenen sprong er voor Emma één moment uit: De promotie naar de eerste klasse met het tweede team. “In de laatste wedstrijd in de nacompetitie waren heel veel supporters aanwezig en in de slotminuten scoorden we de winnende goal.” Daar bewaart Emma goede herinneringen aan: “Dat was geweldig, wat een blijdschap kwam er toen los.”

Het studentenleven zal Emma vast en zeker veel plezier opleveren, maar het voetbalveld en alle sociale contacten eromheen zal ze ook missen: “Samen strijden op het veld, samen willen winnen, de busreizen en natuurlijk alle gezelligheid daaromheen ga ik missen.”

Bedankt voor je inzet Emma! Veel plezier in het studentenleven en als die tijd erop zit hopen we je weer bij Bavel in het groen en wit te zien.