• Ad van Gorkum benoemd tot erelid v.v. Bavel

  23 mrt 2022
  |
  • 0
 • Ad van Gorkum loopt al jaren rond op sportpark de Roosberg en is vanwege zijn inzet voor de vereniging benoemd tot erelid van v.v. Bavel.

  Vele generaties voetballers van v.v. Bavel zijn opgegroeid met de woensdagmiddag trainingen van Ad. ,,Daar haal ik nog steeds het meeste plezier uit”, vertelt Ad. ,,Met die spelers bezig zijn is het leukste wat er is.” 

  Naast jeugdtrainer is Ad ook al jaren wedstrijdsecretaris. In die functie is hij begonnen bij de vereniging. ,,Daar heb ik wel even over na moeten denken, want ik volgde een gewaardeerd lid op die helaas overleden was.” Maar het afbreukrisico bleek aan Ad voorbij te gaan. Vele jaren later is hij nog altijd betrokken bij het wedstrijdsecretariaat als ondersteuning van zijn opvolger Bob Koomans.

  Daarnaast heeft Ad in de loop der jaren nog vele andere functies vervuld zoals scheidsrechter, elftalleider, lid van verschillende commissies en allerlei andere taken. 

  Wat is het geheim van zoveel jaren vrijwillige inzet voor de vereniging? ,,Ik heb het altijd met veel plezier gedaan, ik heb nooit iets met tegenzin gedaan. Bavel is een mooie vereniging met een hele grote groep vrijwilligers. Het dorpse karakter van de vereniging helpt daarbij, in de stad is dat toch anders.” 

  Door het thuisfront is Ad altijd gesteund om veel tijd aan zijn hobby te besteden. ,,Jolanda, mijn overleden vrouw deed hier natuurlijk ook vrijwilligerswerk en gaf me alle vrijheid om zo veel op de club te zijn als ik wilde. Deze waardering heb ik ook aan haar te danken en wil ik ook aan haar opdragen. En ook mijn huidige partner Lian steunt me en geeft me de ruimte om op de club te zijn wanneer ik wil.” 

  Iedereen op de club kent Ad en Ad kent iedereen. Daarbij is hij altijd aanspreekbaar. ,,Ik vind ook dat je dat moet zijn. Mensen hebben soms een vraag, dan luister je en probeer je hen te helpen. Als iemand dan zegt dat je het op de mail moet zetten of een appje moet sturen, vind ik maar niets.” 

  In de loop der jaren is Bavel een tweede huis voor Ad geworden. ,,Ik heb heel fijne sociale contacten opgedaan. Er zijn perioden geweest dat het even niet zo lekker liep, maar uiteindelijk kijken we naar de toekomst van de vereniging en komen we er altijd samen uit. Er zijn een paar mensen die deze vereniging echt dragen en die moet je koesteren.”  

  En al staat Ad bekend om zijn bescheidenheid en hoeven de schijnwerpers niet zo nodig op hem gericht te worden, de erkenning voor zijn staat van dienst verdient hij dubbel en dwars. ,,En uiteindelijk is het ook wel leuk om gewaardeerd te worden.”