Bericht van de voorzitter

Eric Joossen

Bavel, juli 2017

Beste voetbalvrienden en -vriendinnen,

Het seizoen is weer ten einde, tijd om even terug te blikken en om naar het nieuwe seizoen te kijken.

De teamindelingen zijn afgerond, de laatste hand wordt gelegd aan de diverse oefenprogramma’s en alle voorbereidingen voor het komende seizoen zijn reeds gaande. Verder is het veld C ondertussen omgevormd tot een officieel kunstgras wedstrijdveld en veld E is vergroot, ingezaaid en zal medio september gebruikt kunnen worden als een wedstrijdveld. Er worden er nu vier kleedlokalen en een grote opslagruimte voor de horeca bijgebouwd. Dit alles zouden we graag in het weekend van eind september feestelijk willen openen tijdens het 80-jarig bestaan. Al met al wordt het een hele klus om dit tijdig klaar te krijgen.

Terugkijkend op het afgelopen seizoen kunnen we vaststellen dat het een succesvol voetbaljaar was. Bavel VR1 was zeer succesvol. Promotie naar de Hoofdklasse werd bewerkstelligd en men won de districtsbeker van de KNVB. Bavel VR2 handhaafde zich prima in de 2e klasse.

Ook Bavel 1 en 2 handhaafden zich gemakkelijk. Bavel 2 speelde zelfs nacompetitie voor promotie, alleen werd promotie op het nippertje niet behaald.

Bijna alle selectie jeugdteams handhaafden zich in hun klasse. Verder werden er vele jeugdteams weer kampioen en de platte kar maakte wederom overuren. Bavel 2 za promoveerde via de nacompetitie naar de 2e klasse en Bavel 4 za werd glansrijk kampioen. Het bestuur is erg trots op al onze teams, het was weer een groot feest afgelopen seizoen.

De recreatieve activiteiten vinden wij als VV Bavel erg belangrijk en dat ligt ook vast in ons beleidsplan. Vandaar de vele evenementen en toernooien die plaatsvinden binnen onze club. De bekende evenementen zoals het jeugdkamp, kerstzaalvoetbaltoernooi, familietoernooi, G-toernooi en ga zo maar door waren zoals vanouds een geweldig succes. Maar ook de nieuwjaarsreceptie, bingoavond en het darttoernooi waren zeer succesvol.

Kijkend naar het nieuwe seizoen kunnen we wel stellen dat er weer volop uitdagingen op ons staan te wachten. Op voetbalgebied gaat het weer spannen. Gaat onze VR1 zich weer handhaven? Dat is wel de doelstelling. Voor Bavel 1 gaat het eveneens een uitdagend jaar worden. Bavel 1 is weer ingedeeld in een loodzware klasse. Vele degradanten uit de 2e klasse zijn ingedeeld in de poule van Bavel 1, zo ook onze buren JEKA. Voor Bavel 1 wordt het een heel belangrijk en zwaar seizoen.

Uitbreiding accommodatie
Op het moment dat ik dit schrijf, gebeurt er veel op Sportpark de Roosberg. De uitbreiding van de kleedlokalen en de horeca-opslagruimte is in volle gang, de nieuwe velden liggen er prachtig bij. Op dit moment is er een groep vrijwilligers en sponsors bezig met het vernieuwen van het terras bij van de kantine. Kortom, wij allen doen er alles aan om de faciliteiten voor onze leden te verbeteren. Samen maken wij de club.

80-jarig bestaan
Op 28, 29 en 30 september viert VV Bavel het 80-jarig bestaan. Houd het programma in de gaten, want het wordt een groot spektakel! Ik hoop dat we samen met jou het glas zullen heffen op ons vernieuwde sportpark en op een mooie en gezellige toekomst.

Ik wens iedereen een heel prettig en sportief seizoen toe!

Eric Joossen